cicanesti 2Cu fonduri proprii și ajutor financiar din partea Consiliului Județean, lucrările pentru modernizarea și reabilitarea dispensarului uman din Cicănești continuă.
”Nu știu în ce măsură ne ajung banii pentru a finaliza acest obiectiv, dat fiind faptul că, pe parcursul lucrării, au fost necesare tot felul de intervenții neprevăzute, din cauza faptului că respectiva clădire este foarte veche. Cert este că investiția avansează și că modernizarea prinde contur”, spune primarul Ion Ionescu.

De la Consiliul Județean administrația locală a mai solicitat sumele necesare pentru co-finanțările necesare la proiectul privind asfaltarea unui drum aflat în lucru și, de asemenea, pentru extinderea canalizării, obiectiv, de asemenea, în derulare.
Din păcate, în ciuda eforturilor făcute de către conducerea unității administrativ teritoriale, darea în folosință a centralei cu panouri fotovoltaice tergiversează. ”De atâta timp îi așteptăm pe cei de la CEZ să vină să monteze un contoar pentru a putea măsura curentul produs de panourile noastre și, practic, a intra în circuit! Fără acest contoar și fără a ști în esență care este cantitatea de curent pe care o vărsăm în sistem, nu putem lua avizele de funcționare. ” spune edilul șef.
Tot în așteptarea unui răspuns este Primăria și în ceea ce privește o posibilă finanțare pentru introducerea gazelor naturale în comună și pentru modernizarea prin asfaltare a încă 7 km de drumuri. ”Am depus studiul de fezabilitate pentru proiectul referitor la gaze naturale și un proiect pentru obținerea finanțării pentru cei 7 km de drumuri pe care îi mai avem neasfaltați în localitate. Așteptăm de la Fondul de Garantare a Investițiilor un răspuns pentru ambele solicitări. Deocamdată, nu ni s-a comunicat nimic, nu ni s-au cerut niciun fel de clarificări” a mai declarat primarul Ion Ionescu.