ratestiPregătirile pentru începerea noului an școlar se apropie de final în unitățile de învățământ de pe raza comunei Rătești. Astfel, în școli și grădinițe au fost zugrăvite sălile de clasă și au fost efectuate lucrări de întreținere, dar și tradiționala curățenie de dinaintea începerii cursurilor școlare.

Păstrând registrul, la Școala Gimnazială ”Gheorghe I.C. Brătianu” Rătești vor demara în luna septembrie lucrările de amenajare a noilor grupuri sanitare în interiorul școlii, parte a unui proiect mai amplu de modernizare a unității școlare. ”A fost finalizată licitația pentru grupurile sanitare de la școală, în luna septembrie vor demara lucrările. Acestea nu vor afecta cursurile elevilor. În ceea ce privește terenul multifuncțional de sport, la prima licitație nu s-a prezentat nimeni. Acum suntem în curs de organizare a celei de-a doua licitații, și sperăm ca de această dată să avem o firmă câștigătoare care să se ocupe de amenajarea terenului”, afirmă primarul Cornel Petrică. Investiția la terenul de sport este finanțată din fonduri europene prin AFIR, suma alocată fiind de 68.000 de euro, la care se va adăuga contribuția autorităților locale.

Dispensar la Furduiești
Tot în această toamnă, în comuna Rătești vor demara lucrările de construcție a unui dispensar uman din satul Furduiești. Administrația publică locală se află în faza de obținere a avizelor pentru demararea lucrărilor. Investiția este finanțată din fonduri locale și de la Consiliul Județean, iar acesta va fi cel de-al treilea dispensar uman care va funcționa în localitate.