stefan cel mareNoul dispensar uman din comuna Ștefan cel Mare este gata și va fi dat în folosință în această toamnă. De curând, autoritățile locale au realizat recepția finală a lucrărilor și susțin că obiectivul va fi inaugurat după începerea anului școlar. Dispensarul cuprinde cabinete de medicină de familie, un cabinet stomatologic și un punct farmaceutic. Obiectivul a fost realizat cu fonduri guvernamentale prin PNDL și fonduri locale.

Pe de altă parte, administrația publică locală așteaptă primirea unui răspuns referitor la proiectul de asfaltare depus în cadrul Fondul de Dezvoltare și Investiții. Proiectul prevede continuarea asfaltărilor pe drumurile din satul Ștefan cel Mare și asfaltarea drumului care duce spre Mănăstirea Glavacioc.

Pregătiri în unitățile școlare
La Școala Gimnazială Ștefan cel Mare se află în plină desfășurare în această perioadă lucrări de renovare interioară. ”Au fost reluate lucrările la școală și facem toate eforturile ca la începerea anului școlar să asigurăm un număr suficient de clase pentru a putea primi elevii. În proporție de 60% lucrarea este gata, dar finalizarea depinde și de felul în care vor fi achitate lucrările realizate. De asemenea, până la începerea școlii, și aici și la grădiniță se face curățenie, se tunde iarba din curte, se fac toate pregătirile pentru ca elevii și preșcolarii să fie primiți în bune condiții”, declară primarul Niculae Vidan. De menționat ca atât școala cât și grădinița din comuna Ștefan cel Mare au grupuri sanitare în interior. Totodată, în cadrul unităților școlare au fost îndeplinite toate măsurile dispuse pentru obținerea autorizației de funcționare de la ISU.