nucsoaraLucrările de reabilitare a Căminului Cultural Nucșoara vor începe în prima lună de toamnă, după ce în luna august a fost finalizată licitația pentru atribuirea acestora.  Momentan, autoritățile din Nucșoara sunt în curs de obținere a avizelor necesare demarării lucrărilor și susțin că investiția va fi finalizată anul viitor.
Vor fi lucrări de reabilitare, extindere, modernizare și dotare, iar proiectul presupune execuția mai multor lucrări de arhitectură la vechea clădire, per total o investiție a cărei valoare depășește 10 miliarde de lei. Finanțarea proiectului provine din bugetul local și sprijinul Consiliului Județean.

În curând va începe și asfaltarea drumului local Valea Seacă – Slatinei, în lungime de aproximativ 1 km. ”În scurt timp vom emite ordinul de începere a lucrărilor. Realizarea acestora depinde și de finanțarea disponibilă pentru că la momentul actual avem doar 65% din suma necesară. Vom demara investiția cu fonduri locale și încercăm să găsim și alte soluții de finanțare pe parcurs. Am reluat lucrările la alimentarea cu apă a satului Slatina, beneficiarii acestei investiții fiind cetățenii din cele aproape 400 de gospodării din zonă. Lucrarea presupune captarea a două izvoare, două bazine de înmagazinare a apei, o gospodărie de apă și 8,8 km de rețea. 30% este procentul de realizare a investiției în momentul de față”, declară primarul Ion Cojocaru.

Unitățile școlare, pregătite să întâmpine elevii
Din ciclul activităților de început de toamnă nu puteau lipsi pregătirile pentru începerea noului an școlar. Pe primul plan s-a aflat igienizarea spațiilor școlare, dar au fost făcute și reparații curente și s-au toaletat curțile unităților de învățământ. Toate școlile și grădinițele din comuna Nucșoara au grupuri sanitare în interior și dețin autorizații sanitare de funcționare. De menționat este și faptul că la Școala Nucșoara s-au încheiat lucrările de reabilitare, elevii și preșcolarii urmând să fie primiți în cele mai bune condiții. Pe raza comunei Nucșoara sunt înregistrați 157 de elevi și preșcolari.