davidesti totemDin cauza secetei, în Conțești-Olteanca debitul sistemului de alimentare cu apă este scăzut. Pentru a face față necesităților cetățenilor, conducerea Primăriei a găsit o soluție. Tot în privința alimentării cu apă, anul acesta conducta din satul Davidești va fi înlocuită.
”Am căzut de acord ca, pe timp de noapte, să se oprească furnizarea apei curente, pentru a da posibilitate bazinului să se umple. În acest fel, oamenii au apă pe perioada zilei, la parametri optimi”, a declarat primărița Mirela Cismaru.

Tot la capitolul ” alimentare cu apă”, Primăria Davidești va realiza în această perioadă o modernizare. ”Vom înlocui conducta de metal în lungime de 2200 m din satul Davidești, singurul tronson rămas nemodernizat. Din cauza vechimii, există permanent avarii și ne grăbim cu investiția, să nu ne prindă iarna cu acest aspect nepus la punct”, afirmă șefa executivului.
În paralel, se înlocuiesc cele 45 de lămpi distruse în timpul furtunilor, pentru un iluminat public de calitate. De asemenea, se continuă lucrările la cele două proiecte cu finanțare guvernamentală - rețeaua de canalizare de la Conțești - etapa a II-a și asfaltarea drumului DC 85, ambele fiind aproape de finalizare.
În comuna Davidești toate unitățile de învățământ sunt pregătite pentru a-și deschide porțile în cele mai bune condiții. S-au realizat igienizări și curățenia generală, iar la Școala Davidești s-a făcut izolație termică și zugrăvirea exteriorului.
Nu în ultimul rând, trebuie menționat că localitatea are acum totemuri de intrare și ieșire din comună, așa cum este de dorit la o așezare modernă.