cosesti toalete scoala 2Până la începutul anului școlar unitățile de învățământ din comuna Coșești vor avea toalete moderne, interioare. Conform declarațiilor primarului Nicolae Pană, lucrările se desfășoară în ritm alert.
”Avem în derulare aceste investiții la cinci unități de învățământ de pe raza localității, care până acum nu au avut grupuri sanitare conform ultimelor directive. Asta nu înseamnă că toalete erau nefuncționale sau că puneau în pericol sănătatea elevilor, ci că nu corespundeau ultimelor cerințe. Sunt optimist în ceea ce privește termenul de finalizare. ”, afirmă edilul șef.

De luna viitoare la Coșești se va turna asfalt! Drumul Primăriei, așa cum este el cunoscut de localnici, va fi primul modernizat, în cazul acestui obiectiv fiind finalizată licitația. Urmează, după cum s-a promis de către executiv, asfaltarea străzii Dealul Coșeștiului, drum la care este în lucru proiectarea.
A fost finalizat și studiul de fezabilitate pentru modernizarea iluminatului public pe DJ 731D. Urmează procedura de achiziție pentru proiectare și execuție.
În ceea ce privește proiectul amplu, pentru care s-a obținut finanțare guvernamentală, privind extinderea și modernizarea rețelei de apă în localitate, înainte de începerea lucrării efective, este necesară o altă investiție. ”Trebuie să executăm un foraj și să vedem ce soluții găsim să schimbăm sistemul de pompare pentru satele Jupânești, Priseaca și Leicești. Suntem convinși că vom găsi sprijinul financiar al Consiliului Județean, pentru a asigura și locuitorilor acestor sate, care nu sunt cuprinse în proiectul amintit, alimentare cu apă la standarde optime”, a explicat primarul Nicolae Pană.