baiculestiÎnceputul toamnei vine cu o sărbătoare mult așteptată de locuitorii comunei Băiculești, dar și de oaspeții care aleg să-i fie alături primarului Niculae Dragnea în această zi deosebită. Ziua Comunei Băiculești se va desfășura pe 15 septembrie, și anul acesta ajunge la cea de-a VIII-a ediție.

Autoritățile locale s-au ocupat din timp de pregătirile pentru sărbătoare, programul incluzând momente pentru toate gusturile. Ciclul de manifestări debutează la ora 13.00 cu deschiderea evenimentului și primirea invitaților, de la ora 14.00 are loc festivitatea de premiere a elevilor cu rezultate deosebite și a cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsătorie anul acesta, iar de la ora 15.00 se va da startul programului artistic. Acesta va fi susținut de Ansamblul ”Doina Argeșului”, Ansamblul Folcloric ”Posada” din Curtea de Argeș și Ansamblul Folcloric din comuna Domnești. La final, toți cei prezenți vor avea parte de un magnific foc de artificii. Sărbătoarea se va desfășura pe terenul de sport din satul Tutana.

Iluminat și stații modernizate
Referitor la stadiul proiectelor locale, la terenul multifuncțional de sport din satul Tutana lucrările avansează, iar pe DJ 704H Băiculești-Curtea de Argeș se continuă lucrările de asfaltare. În scurt timp vor fi reluate și lucrările de asfaltare pe DC 213 Argeșani-Băiculești-Zigoneni, derulate cu fonduri europene. În plus, pe DN, la trei stații pentru transportul în comun, autoritățile locale au montat copertine. Este vorba de stațiile Zigoneni, Primărie și Mănicești. Tot pe DN, pe tronsonul Curtea de Argeș-Mănicești, cu fonduri locale, a fost modernizat iluminatul public. Lucrările au fost realizate pe o lungime de aproximativ 10 km.