valea iasuluiDebutul anului școlar vine cu o mare bucurie pentru copiii din comuna Valea Iașului! Administrația locală a pregătit o surpriză plăcută copiilor care se vor întoarce la cursuri pe 9 septembrie. ”Anul acesta, la debutul anului școlar, copiii vor avea plăcuta surpriză ca pe lângă a găsi școlile în condiții foarte bune de igienizare, vorbim de unități școlare cu toalete în interior de peste 10 ani, să se poată bucura de mult așteptatele locuri de joacă. La Școala Generală Valea Iașului și la Școala Primară Mustățești se află în curs de amenajare astfel de locuri de joacă. Vor fi gata până la începerea școlii astfel încât copiii să se poată bucura de ele încă din prima zi”, declară primarul Nicolae Barbu.

Cu mari eforturi administrative și financiare, după mai bine de trei ani, autoritățile din Valea Iașului au reușit de curând să concesioneze Serviciul de Apă și Canalizare. S-a întâmplat abia la a patra licitație și după multiple discuții în Consiliul Local cu privire la prețul la apă și canalizare. Licitația a fost câștigată de firma A.E.P.S.U.P Argeș SA (fosta Apă Argeș). Firma a venit cu o ofertă de 12,46 de lei/mc la apă și canalizare și, fiind singurul participant la licitație, a și câștigat cu acest tarif. Ulterior, în urma unor negocieri purtate de primarul Nicolae Barbu cu reprezentanții societății, s-a reușit obținerea unui preț de 9,22 lei/mc la apă și canalizare. Firma căreia i-a fost concesionat serviciul de apă și canalizare de la Valea Iașului prestează aceeași activitate și în alte localități din Argeș, cu prețuri diferite, stabilite în funcție de specificul fiecărei zone. Însă în niciuna dintre localități nu există rețea de canalizare, doar alimentare cu apă. La Valea Iașului, apa este cumpărată de la Curtea de Argeș cu circa 2 lei/mc. Pentru a putea măsura cantitatea de apă care vine de la Curtea de Argeș, Primăria Valea Iașului a făcut o investiție de circa 100.000 de lei, constând în amenajarea a patru cămine pentru apometre și montajul a cinci apometre. Momentan, cetățenii din localitate încheie contracte cu noua firmă care se ocupă de serviciul de apă și canalizare.

Se asfaltează la Cerbureni
Autoritățile locale au reluat lucrările de asfaltare pe DC 258 în satul Cerbureni. ”Anterior au fost asfaltați 800 de metri și acum ne ocupăm de asfaltarea a încă 1,5 km de drum pe strada Mihai Viteazul. Cealaltă stradă care face parte din DC 258, Mihai Eminescu, a fost asfaltată pe o lungime de 1,8 km. Sunt lucrări în continuare pe care le realizăm din fonduri proprii”, precizează primarul Nicolae Barbu.