suseni primarLucrările de reabilitare a Școlii Cerșani vor începe în luna septembrie, însă fondurile de care dispune administrația din Suseni pentru realizarea acestora sunt limitate. Primordială este amenajarea grupurilor sanitare în interiorul unității școlare, obiectiv pentru care s-au solicitat fonduri Consiliului Județean.
”Am făcut numeroase adrese către administrația județeană cu privire la necesitatea acestor investiții la Școala Cerșani. Nu am primit niciun leu. Avem doar 56.000 de lei alocați de Ministerul Educației prin Inspectoratul Școlar Județean, o să vorbesc cu constructorul să vedem ce putem face cu banii aceștia. Probabil doar niște săpături. Probleme sunt și cu asigurarea sumelor pentru funcționarea instituțiilor. La rectificarea de la Finanțe ne-au fost alocați 7.000 de lei, sumă care nu ajunge până la sfârșitul anului. Toate s-au scumpit, carburanții, curentul electric, utilitățile, numai cei care împart acești bani parcă nu observă majorările”, spune primarul Doru Radu. Nemulțumiri există și legat de felul în care decurg lucrările la noua grădiniță din localitate, obiectiv derulat cu fonduri europene. Din cauza lipsei forței de muncă, lucrările avansează într-un ritm lent, punând în pericol finalizarea investiției la termenul stipulat în contract. De curând, primarul Doru Radu a reușit să obțină la AFIR un termen de prelungire, până la sfârșitul anului.

Probleme cu contoarele de energie electrică
O altă problemă care în ultima perioadă dă bătăi tot mai mari de cap autorităților locale este aceea a defectării contoarelor pentru măsurarea energiei electrice consumate de iluminatul public. Conform reprezentanților administrației locale, acestea se strică tot mai des, iar furnizorul de energie electrică înregistrează consumul în sistem paușal. Totul se traduce în facturi mai mari la iluminatul public, ajungându-se la situația absurdă în care la un singur punct de transformare să fie înregistrat un consum egal cu cel al tuturor punctelor de pe raza comunei, localizate în nu mai puțin de 10 sate. Mai rău este că regularizarea energiei electrice consumate se face o dată la 6 luni. Situația datează de la începutul anului, deși conducerea Primăriei Suseni a solicitat CEZ să ia măsuri rapide pentru remedierea problemei.