negrasiPrimăria Negrași continuă lucrările de reabilitare a Școlii Bârlogu, ca parte a procesului de modernizare a infrastructurii de educație din comună. Investițiile în unitatea școlară sunt realizate cu fonduri locale și contribuția Consiliului Județean. În noul local al Școlii Bârlogu vor învăța de la finalul anului 42 de elevi și preșcolari.

”Lucrările merg bine, sunt mulțumit în special de soluțiile găsite de proiectant pentru consolidarea clădirii. Va fi o construcție solidă și sunt convins că va avea și un aspect estetic. Până acum au fost investite 4 miliarde de lei, dar devizul total al lucrărilor din proiect se ridică undeva la 11 miliarde de lei. Dacă vom fi sprijiniți de Consiliul Județean, vom reuși să terminăm lucrările de reabilitare până la sfârșitul anului”, spune primarul Alexandru Constantin.

Terenul de sport este gata
Din luna august, locuitorii comunei Negrași se bucură de un nou spațiu de agrement pus la dispoziție de autoritățile locale. Este vorba de un teren multifuncțional de sport cu gazon sintetic, amenajat cu fonduri europene, în centrul localității. Din toamnă, terenul va fi folosit și de elevii școlii de centru.
Pe de altă parte, conducerea Primăriei Negrași așteaptă primirea unui răspuns referitor la finanțarea celor două proiecte depuse pe Fondul de Dezvoltare și Investiții constituit de Guvern. Administrația din Negrași a înaintat solicitări de finanțare pentru asfaltarea a 4,8 km de drumuri în satele Bârlogu ș Negrași și renovarea Școlii ”Petre Badea” Negrași. Se așteaptă, de asemenea, începerea lucrărilor de asfaltare a DJ 679 Negrași-Mozacu, investiție trecută de Consiliul Județean Argeș pe lista de priorități pentru anul acesta.