bughea de susDemersurile inițiate de lunile trecute pentru realizarea unor obiective de maximă importanță  de primarul comunei Bughea de Sus, Nicolae Tarbă, încep să prindă contur.”Clădirea Cooperației, în care funcționează agenți economici, grav avariată, este acum în proces de reabilitare. Am alocat suma necesară de la buget și se lucrează intens la acoperiș. Deja sunt vizibili pașii făcuți. De asemenea, la școala de centru, unde învață în jur de 230 de elevi, se fac reparațiile necesare pentru începerea noului an școlar în cele mai bune condiții. Lucrările la pod  sunt și ele în trendul așteptat. S-a turnat deja al doilea picior al structurii și estimez că în maxim 60 de zile putem declara finalizat obiectivul”, spune edilul șef.

O altă investiție de anvergură în comună este, după cum se știe, introducerea canalizării. Dacă pe parcursul verii, în perioada ploilor abundente, lucrările au tergiversat puțin, acum ritmul este unul alert.
”Avem deja introdusă conducta pe o lungime de 5 km cu tot cu racordurile și, în curând, vor începe săpăturile de-a lungul drumului județean. După ce va fi trasă conducta se va trece la ridicarea stației de epurare. Este o lucrarea amplă atât ca șantier, cât și din punct de vedere al costurilor”, afirmă șeful executivului.
O bună gospodărire a unei localități înseamnă și aprovizionarea cu lemne a instituțiilor în timp util - acțiune, ce la Bughea de Sus s-a realizat. ”Toate școlile - cea de centru, cu clasele I-VIII, dar și cea din Bughița, cu tot cu grădiniță, precum și celelalte instituții aparținând administrației au lemnele necesare încălzirii pentru anotimpul rece. De asemenea, trebuie să menționez că, așa cum s-a promis, un urs a fost relocat, în urma solicitărilor noastre repetate, de pe teritoriul comunei. Mai avem mici probleme cu un exemplar în zona Bughița, dar suntem oricum mulțumiți că s-a ținut cont de solicitările oamenilor și s-au luat măsuri”, a mai spus primarul Nicolae Tarbă.