sapata 1Terenul de sport din satul Bănărești a fost și anul acesta gazda manifestărilor dedicate Zilei Comunei Săpata, eveniment serbat în mod tradițional de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Pe 15 august, oamenii s-au strâns cu mic cu mare la sărbătoarea dedicată lor și organizată cu atenție de primarul Laurențiu Micu.

Pe lângă târgul tradițional, în cadrul activităților organizate cu ocazia Zilei Comunei, cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie au fost premiate de primarul Laurențiu Micu. Cele opt cupluri au primit diplome, dar și câte un premiu în bani din partea autorităților locale. Din partea conducerii Consiliului Județean Argeș a participat președintele Dan Manu, dar la eveniment au mai fost prezenți și senatorul Șerban Valeca, deputații Radu Vasilică și Cătălin Rădulescu, prefectul Emilian Dragnea, primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, primari din comunele argeșene, consilieri județeni. Președintele CJ, Dan Manu, a precizat că administrația județului va fi în continuare alături de cetățenii din Săpata în efortul depus pentru dezvoltarea comunității. Pentru eforturile depuse în scopul dezvoltării localității, primarul Laurențiu Micu a primit distincția Trofeul Argeșului din partea președintelui Dan Manu. După festivitatea de premiere, sărbătoarea comunei Săpata a continuat cu un program artistic variat. Pe scenă au urcat călușarii de la Stolnici și Formația Nicu Albu, artiștii asigurând voia bună și distracția celor prezenți. Petrecerea a ținut până seara târziu, oferind localnicilor un binemeritat moment de relaxare în mijlocul activităților specifice perioadei de vară.

Primul strat de asfalt
Imediat după Ziua Comunei, la mijlocul lunii august, în localitate a început turnarea primului strat de asfalt pe drumurile incluse în proiectul finanțat cu fonduri guvernamentale prin PNDL. S-a turnat asfalt pe strada Bănărești, dar și pe DC 153, în satul Mârțești. Administrația publică locală își propune să finalizeze lucrările de modernizare a drumurilor până la finalul anului.