suici 7Școala din Șuici va primi  cei 200 de elevi de clasele I-VIII, pe 9 septembrie, modernizată. Nu este vorba de lucrări ample, ci de reparațiile curente, inerente după un an de studiu, dar și de câteva modernizări necesare pentru confortul tuturor.  Pregătirile sunt pe ultima sută de metri, aceasta însemnând că s-au schimbat parchetul, lambriurile, tâmplăria. Evident, s-au realizat acțiuni de igienizare și curățenie, obligatorii, conform normelor.

În localitate se lucrează în continuare la extinderea rețelei de canalizare, obiectiv ce are termen de finalizare anul viitor. În același timp, asfaltarea a aproximativ 6 km de drumuri de interes local, proiect pentru care Primăria a obținut fonduri europene, se află în procedură de licitație. În funcție de cât vor dura aceste acțiuni, conform legii, și de eventualitatea unor contestații, există șanse ca lucrările să înceapă anul acesta.
Între timp, pentru ca drumurile să fie pregătite pentru sezonul rece, Primăria și Consiliul Local vor demara proceduri pentru achiziționarea de material pietros, în vederea balastării. Se vor face reparații și reabilitări pe toate drumurile vicinale și comunale, astfel încât circulația să se desfășoare în condiții optime. Aceste lucrări sunt necesare și pentru o acțiune de deszăpezire eficientă și rapidă. Se va lucra cu utilajele și forțe proprii, pentru minimizarea costurilor.