vulturestiPuțin timp a mai rămas până la începerea anului școlar, iar administrația comunei Vulturești se află pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru primirea elevilor și preșcolarilor în unitățile de învățământ. Peste tot s-a făcut curățenie, au fost igienizate sălile de clasă, iar la două unități școlare autoritățile au efectuat mici reparații și lucrări de reabilitare.

”La Școala Huluba am amenajat o alee betonată la intrarea în școală, iar la Școala Bârzești au fost zugrăvite încăperile și s-au refăcut pervazele la uși. Toate școlile și grădinițele din comuna noastră beneficiază de grupuri sanitare în interior și au autorizație de funcționare din punct de vedere sanitar. În noul an școlar avem înscriși 340 de elevi și preșcolari”, declară primărița Irina Poșircă.

Se modernizează iluminatul public
Începând din septembrie în localitate vor demara lucrările la suplimentarea sursei de apă pentru satul Bârzești, un proiect derulat de Primăria Vulturești cu sprijinul Consiliului Județean. Termenul de execuție a lucrărilor este de 6 luni.  De asemenea, de curând a început acțiunea de modernizare a iluminatului public, investiție derulată cu fonduri europene prin AFIR. ”Au fost înlocuite becurile de-a lungul DN, însemnând circa 6,5 km, urmează montarea noilor lămpi pe tronsonul din drumul județean (800 metri) și apoi pe DC 51 Vulturești-Bârzești, pe o lungime de 4 km. Lucrarea va fi gata toamna aceasta, vom avea iluminat din stâlp în stâlp. Pe viitor intenționăm să modernizăm iluminatul public și pe ulițe. De altfel, vom redistribui lămpile rămase în completare pe unde e nevoie pe ulițe”, precizează șefa administrației din Vulturești, Irina Poșircă.
În încheiere, trebuie menționat faptul că în luna august s-a făcut recepția la terminarea lucrărilor la sistemul de canalizare. Momentan se desfășoară etapa de obținere a avizelor de funcționare, urmând ca rețeaua de canalizare să fie dată în folosință cât de curând.