buzoestiAdministrația comunei Buzoești speră să rezolve în cât mai scurt timp problema unităților școlare care nu au toalete în interior, mai ales în contextul în care se apropie începerea unui nou an școlar. De fapt, singura unitate din localitate care nu are grupuri sanitare în interior este grădinița din cadrul Școlii Gimnaziale Vulpești. În luna august, autoritățile locale au amenajat toalete în interior la Grădinița Tomșanca, iar pentru cea de la Vulpești așteaptă alocarea fondurilor solicitate Consiliului Județean.

”La Grădinița Tomșanca, pe lângă grupurile sanitare cu acces din interior, am reușit să amenajăm și o anexă pentru produsele din Programul ”Lapte și Corn” și am vopsit fațadele exterioare. Intenția noastră era să facem astfel de toalete și la grădinița de la Școala Vulpești, iar în acest sens am solicitat fonduri Consiliului Județean în mai multe rânduri.”, declară primarul Ion Tănase. În paralel, în toate unitățile școlare de pe raza comunei s-a făcut curățenie și au fost igienizate sălile de clasă.

Lucrări în completare
În ceea ce privește proiectul derulat prin PNDL, care a constat în asfaltarea a peste 6 km de drumuri locale, acesta se află pe ultima sută de metri. Drumurile au fost asfaltate, iar acum se mai lucrează la podețe și la capace pentru definitivarea lucrărilor. Conducerea Primăriei Buzoești are în vedere pentru acest an obținerea unei noi finanțări prin Fondul de Dezvoltare și Investiții constituit de Guvern, pentru asfaltarea altor drumuri în satele Vulpești și Cornățel.