ratestiPloile abundente din luna iunie au creat probleme și pe raza comunei Rătești. Drumurile comunale din satul Mavrodolu au fost inundate, fiind nevoie de intervenția autorităților locale pentru asigurarea circulației în bune condiții.
”S-au produs inundații în satul Mavrodolu, mai precis drumurile comunale au fost afectate. Am intervenit cu utilajele din dotarea Primăriei, am decolmatat șanțurile și am amenajat canale pentru scurgerea apelor pluviale. Din fericire, nu am avut gospodării inundate, terenuri agricole sau alte obiective din comună”, declară primarul Cornel Petrică.

Pe parcursul lunii iunie, pe un tronson de aproximativ 3 km de drum județean de pe raza comunei, pe DJ 508, în satul Furduiești, au fost realizate reparații asfaltice. Lucrările au fost realizate de către Regia Județeană de Drumuri Argeș. De altfel, Consiliul Județean Argeș urmează să asfalteze în comuna Rătești DJ 702 A Ciupa-Rătești pe baza unui proiect pentru care s-a obținut finanțare prin PNDL.

Documentații pentru alte proiecte
La nivelul Primăriei Rătești se află momentan în lucru documentații pentru mai multe proiecte de interes public. Acestea au în vedere introducerea rețelei de canalizare în comună (3,5 km, în satele Tigveni și Pătuleni; plus alte două proiecte pentru canalizare în satul Răteşti şi pe tronsonul Furduieşti – Ciupa Mănciulescu – Nejlovelu – Mavrodolu), asfaltarea a 7 km de drumuri comunale, amenajarea unui dispensar uman în satul Furduiești și, nu în ultimul rând, reabilitarea și modernizarea Școlii cu clasele I-VIII Tigveni. Administrația publică locală speră ca măcar o parte din acestea să fie demarate anul acesta, în funcție și de parcurgerea etapelor de achiziție publică a lucrărilor. De asemenea, în luna iunie, anunțul de licitație pentru lucrările de amenajare a unui teren de sport multifuncțional a fost publicat pe SICAP. Proiectul prevede realizarea unui teren de sport cu gazon sintetic, dotat cu vestiare, grupuri sanitare și nocturnă, precum și împrejmuirea acestuia. Finanțarea provine din fonduri europene și se ridică la suma de 68.000 de euro. Proiectul este implementat prin AFIR.