Tipărire

stefan cel marePloile torențiale din iunie au dar de furcă autorităților locale din Ștefan cel Mare. Cea mai afectată zonă din punct de vedere al distrugerii infrastructurii, a fost Glavacioc. Culturile agricole au fost și ele afectate.
”Avem vreo 2,5 km de drumuri pietruite distruse. Cantitatea foarte mare de apă a cărat materialul de pe tronsoanele în pantă, făcând șanțuri adânci prin mijlocul drumului. Am încercat, utilizând buldoexcavatorul din dotare, să remediem, cât de cât problemele dar este nevoie de balastare pentru a se putea circula, din nou, în condiții decente. De aceea, am întocmit un raport operativ și am solicitat ISU cantitatea de balast necesară. În afară de drumuri, am avut și câteva gospodării inundate și, foarte grav, 300 de ha cu culturi, distruse.”, a declarat primarul Niculae Vidan.

Ca lucrări curente în această vară, va continua reabilitarea școlii generale. ”Schimbăm instalația electrică, facem reparații interioare, tencuieli etc. Am realizat 40% din investiție în această iarnă, iar de la mijlocul lunii iulie, continuăm”, afirmă edilul șef.
Cu speranță sunt așteptate de către autoritățile locale răspunsurile pentru finanțarea proiectelor depuse la Fondul Național de Garantare.
”Suntem încrezători că avem șanse să obținem sumele necesare, deoarece am primit solicitări de clarificări pentru documentațiile depuse. Avem modernizarea prin asfaltare a 6 km de drumuri din localitate și extinderea sistemului de canalizare cu încă 10 km.”, a mai spus primarul din Ștefan cel Mare.