slobozia 01 dispensar 1Un proiect mult așteptat de cetățenii comunei Slobozia a demarat în luna iunie. Este vorba de modernizarea centrului civic al localității, o investiție la finalul căreia zona centrală va arăta cu totul deosebit.
”Modernizarea centrului comunal a început de curând, primele fiind executate lucrările de artă. Mă refer aici la decopertarea suprafeței de lucru, turnarea cimentului și amenajarea șanțurilor și a canalelor pentru colectarea apelor pluviale. Ulterior se va trece la amenajarea fântânii arteziene, montarea mobilierului urban, pavarea aleilor și plantarea gazonului. Va fi amenajat și un loc de joacă pentru copii și va fi montat un ceas. Va fi ceva foarte frumos, sper să placă și cetățenilor”, declară primarul Petre Funie.

La finalul lunii iunie, edilul șef din Slobozia a depus la AFIR un proiect pentru amenajarea unui teren multifuncțional de sport în incinta Scolii Gimnaziale Slobozia. Terenul va putea fi folosit de către toți cetățenii comunei, iar finanțarea proiectului a fost accesată prin intermediul GAL Vlașca de Nord.

Dispensar reabilitat
Reabilitarea dispensarului uman din Slobozia a fost finalizată în luna iunie. Lucrările au constat în reabilitarea exterioară și interioară a clădirii, schimbarea instalațiilor sanitare și electrice, amenajarea grupurilor sanitare, termosistem și montarea unei centrale termice. Dispensarul include cabinete de medicină de familie și un cabinet stomatologic. Investițiile au fost derulate cu fonduri locale și sprijinul Consiliului Județean Argeș.
Potrivit autorităților locale, într-o lună de zile va fi gata și proiectul de suplimentare a sursei și a capacităților de înmagazinare a apei din comună, derulat prin PNDL. Proiectul a constat în realizarea a încă trei foraje de apă pe raza comunei și amenajarea unei gospodării de apă. Prin această investiție, administrația locală va asigura alimentarea cu apă la parametrii optimi pentru toate gospodăriile din comună. În ceea ce privește modernizarea drumurilor din comună, lucrările de asfaltare a străzii Ion Creangă și a unui tronson din DJ 703 F se află în faza de licitație. De asemenea, un proiect pentru reabilitarea Grădiniței nr. 3 Slobozia se află în etapa derulării procedurilor de achiziție publică a lucrărilor.