barlaMăsurile de prevenire a inundațiilor luate de primarul Gheorghe Voicu în anii trecuți și-au dovedit  din plin eficiența în această vară. În ciuda cantităților impresionante de apă căzută pe unitatea de timp, canalele și șanțurile realizate au avut capacitatea de a prelua o bună parte din flux, salvând comuna de la un posibil dezastru.

”Am avut doar mici probleme, inerente. Nici pe departe nu au fost situații grave, cum se întâmpla mereu, până să luăm măsuri și să construim canale și șanțuri în zonele expuse.”, a declarat edilul șef Gheorghe Voicu.
În același timp, investițiile continuă! Conform spuselor primarului din Bârla, se lucrează la alimentarea cu apă pe DC 137, conducta fiind îngropată la momentul de față pe o lungime de 5 km. Este vorba de proiectul cu finanțare guvernamentală prin PNDL 2, privind extinderea rețelei de alimentare cu apă în satele Mozăceni Vale și Bârla și înființare rețea apă în satele Urluieni, Afrimești, Zuvelcați, Brabeți, Șelăreasca, Ciocești, Mândra și Malu.
”În același timp cu îngroparea conductei, se fac și branșamente, deoarece  drumul va fi modernizat și dorim să finalizăm săpăturile de orice natură înainte de a turna asfaltul, din motive lesne de înțeles. ”, afirmă șeful executivului.
A început, de asemenea, proiectul privind reabilitarea, modernizarea și dotarea Căminului Cultural, obiectiv derulat cu fonduri europene.
Singura investiție care pentru moment a fost stopată, din cauza vremii, este construirea podețului din satul Mândra, investiție care se realizează cu fonduri proprii.