baiculesti 3Beneficiind de utilaje proprii și de o excelentă organizare, administrația locală din Băiculești a reușit să rezolve în timp record problemele create pe drumurile comunale de ploile abundente din ultima perioadă. ”Din fericire, nu am avut distrugeri masive, am  avut norocul ca furtunile și cantitățile mari de apă să nu strice multe podețe sau să deterioreze infrastructura în asemenea măsură încât să nu putem remedia problemele cu forțe proprii. Unul dintre cele mai afectate drumuri a fost cel dintre Aluniș și Tutana, în lungime de 6 km, pe care a trebuit să intervenim pe toată lungimea, inclusiv în repararea podețelor. Evident, am avut curți și grădini inundate și câteva minore probleme cu rețeaua electrică, dar, per total, putem spune că am scăpat ieftin.”, a declarat primarul Nicolae Dragnea.

Ca o măsură de precauție, dar și ca o activitate curentă, administrația locală se pregătește pentru achiziția de piatră, pentru refacerea în totalitate a infrastructurii rutiere, așa cum procedează în fiecare an, pentru a menține condițiile de trafic la parametri optimi.
Ploile au perturbat și investițiile din comună. ”Lucrările la terenul de sport au fost sistate pe o scurtă perioadă din cauza intemperiilor, obiectiv la care am avut de altfel și vizita în teren de la AFIR, lucrarea fiind executată din fonduri europene. Greu s-a continuat și modernizarea DC 213  și a drumului județean dar, conform prognozelor, în perioada următoare frecvența ploilor se va stabiliza. În ceea ce privește introducerea canalizării, s-a finalizat licitația pentru execuție, iar pasul urător este realizarea PUZ-ului pentru construirea stației de epurare”, a mai afirmat edilul șef din Băiculești.