suici 1Celebrarea eroilor neamului, de sărbătoarea Înălțării Domnului, a devenit o tradiție la Șuici. Manifestarea, organizată de Primărie și Consiliul Local, are ca scop dezvoltarea sentimentului de respect și considerație pentru istorie, pentru cei care și-au dat viața pentru independența, integritatea și păstrarea valorilor neamului, constituind un exemplu pentru generațiile de astăzi și de mâine.

Conform cutumei, la Cimitirul Eroilor din localitate, monument istoric, în prezența membrilor comunității, îmbrăcați în straie populare, edilii locali și elevii din Șuici au depus coroane de flori. Programul artistic ai celor mai talentați tineri din Șuici a fost, de asemenea dedicat înaintașilor, emoționând prin patriotismul simțit de acești copii, în fiecare rostire și silabă de cântec sau vers.
S-au ținut discursuri înălțătoare, care au subliniat încărcătura acestei zile, emoțională și spirituală.  S-au adus elogii eroilor poporului român, care au demonstrat sacrificiul suprem, punând înainte de toate interesul național, și nu pe cel personal. Ei au luptat nu din spirit războinic, ci să-și apere patria, neamul, limba, dând dovadă de tărie de caracter, unitate, demnitate. Cinste eroilor neamului!