Ținând cont de ritmul alert în care se desfășoară lucrările, primarul Ion Banzea consideră că dispensarul uman din centrul localității, investiție realizată cu fondul prin PNDL 2, va fi gata în maxim o lună.poienari”Sunt convins că toți vom fi mândri de acest dispensar ultramodern, care vine în sprijinul nevoilor cetățenilor. În ceea ce privește cel de-al doilea obiectiv, aducțiunea de apă, mai trebuie aduse bazinul din fibră de sticlă și stația de clorinare. Apoi, trebuie îngropat cablul electric aferent stației și putem să punem în funcțiune sistemul. Preconizez că în toamnă va fi gata și acest obiectiv”, a declarat primarul din Poienarii de Muscel.

Ca activități curente, infrastructura rutieră rămâne în atenția permanentă a executivului. Ploile torențiale din iunie au produs stricăciuni pe toate drumurile în pantă din localitate, tronsoane nu puține la număr, dat fiind poziționarea geografică. ”Intervenim constant cu buldoexcavatorul și aducem piatră pentru remedierea problemelor. Nu am întâmpinat situații foarte grave, dar cert este că reabilitarea infrastructurii rutiere a fost o preocupare constantă, din cauza intemperiilor. Doamne ajută că nu am avut vreo alunecare de teren, ca în alți ani, să nu se mai poată circula!”, a  spus edilul șef.
Vremea a afectat din păcate și culturile de pomi fructiferi. ”Dacă anul trecut ne-am bucurat de producții de record de fructe, atât din punct de vedere cantitativ cât și și calitativ, anul acesta de-abia vor fi suficiente pentru consumul propriu, în gospodării”, afirmă primarul Ion Banzea.