Tipărire

popesti 1Cea de-a III-a ediție a Zilei Comunei Popești a avut loc, după cum cere tradiția, în Duminica Rusaliilor. Vremea splendidă și organizarea impecabilă a făcut ca locul de desfășurarea a manifestării să devină neîncăpător pentru mulțimea venită să se bucure alături de invitați.

Sărbătoarea a fost deschisă cu prezentarea oficialităților: parlamentarii Cristina Stocheci, Simona Bucura Oprescu și Dan Bica, vicepreședintele Consiliului Județean, Ion Mânzână, subprefectul Adrian Bughiu, consilieri județeni și colegi primari din sudul județului. Toți și-au manifestat în discursuri bucuria că sunt prezenți la această festivitate și prețuirea față de aleșii locali.
”Localitatea dumneavoastră și-a schimbat fundamental fața, și asta datorită muncii tuturor! Vă felicit că sunteți o comunitate unită și vă felicit, domnule primar, pentru că ați făcut din Popești o comună în care dorești să te întorci!”, a spus senatorul Cristina Stocheci
”Felicitări în primul rând primarului, care a reinventat această sărbătoare, spre bucuria localnicilor. Sunteți un foarte bun organizator, un foarte bun primar, și asta se vede în rezultatele pe care le aveți. Vin de fiecare dată cu mare plăcere aici, sunteți niște oameni minunați. La mulți ani!”, a urat localnicilor vicepreședinte CJ Argeș, Ion Mânzână.
popesti 2Autoritățile locale au oferit diplome de excelență autorităților centrale și județene prezente; la rândul lor, au primit din partea Consiliului Județean un trofeu pentru recunoașterea efortului depus în dezvoltarea localității, ca semn al aprecierii muncii depuse și contribuției la modernizarea comunei.
Au fost decernate și două titluri de fii ai satului, în semn de prețuire: inginer Nicolae Albu și generalul cu două stele Gheorghe Manea, personalități ce fac onoare localității. 7 cupluri ce au împlinit 50 de ani de căsnicie au fost răsplătite pentru fidelitatea și respectul pentru valorile tradiționale precum familia. Au fost, așadar, aplaudați de întreaga comunitate: Mihai Romulus și Ioana Marinică, Ursu Ilie și Dobrișanu Petra, Chircu Mihai și Elena Dumitra, Pârcălăbescu Gheorghe și Vidilă Teodora, Dalu Vasile și Baltă Ioana, Șerban Stelică și Bădiță Ioana, Caramalâu Dumitru și Udrea Georgeta. Diplome au primit și membri ansamblului de călușari Murguleț, condus de profesorii Iordăchiță Gheorghe și Udrea Alexandru, ansamblu ce  recent a obținut locul I, din 29 de formații participante, într-o competiție la Mioveni. Spectacolul artistic a fost pe gustul tuturor, îmbinând talentul cu autenticitatea. Pe scenă au urcat tinerii ansamblului Murguleț, echipa de dansul a localității Stâlpeni, formația de mandoline de la Albota și artiști precum Polina Gheorghe, Camelia Bălmău, Nicolae Datcu, Nicu Albu și artiștii săi, Vacanța Mică.