corbiLa Corbi, peste 20 de locuințe rămân izolate în zona Pârâiești, atunci când precipitațiile depășesc limita normală, așa cum s-a întâmplat și în luna iunie. În repetate rânduri, conducerea administrației locale a atras atenția autorităților județene despre acest fapt și a încercat să găsească finanțare, prin diverse proiecte, pentru construirea unei căi de acces.

”Povestea s-a repetat și în acest an, din cauza intemperiilor. De fiecare dată, remediem situația cât de repede putem, intervenind cu budoexcavatorul și reparăm, provizoriu, zona prin care oamenii trec. Însă atunci când apele sunt mari, pur și simplu nu există cale de acces, nici măcar utilajele mari sau ori pentru cele de intervenție. Nu avem cum să demarăm o investiție pe cont propriu deoarece, conform documentației, un pod stabil în acea zonă ne-ar costa în jur de 4 miliarde de lei vechi. Mai mult, în zona Pârâiești avem probleme și cu strada Valea Mare, apa erodând constant drumul”, spune primarul Virgil Baciu.
Probleme  din cauza vremii s-au ivit și în satul Poienărei, unde s-a produs o alunecare de teren de 20 metri înălțime. ”Situația este îngrijorătoare, deoarece alunecare s-a produs la câțiva metri de asfalt, iar remedierea situației presupune o sumă mare de bani, deoarece acolo este nevoie de consolidări de maluri. Am întocmit un raport către ISU pentru toate problemele, dar așa cum n-am primit niciun răspuns de vreo doi ani de când semnalăm diverse situații cu ocazia inundațiilor, mă îndoiesc că acum va fi diferit. Noi am luat pe plan local toate măsurile: am refăcut șanțurile, drumurile, dar unde este nevoie de reparații mari, pentru care nu avem fonduri, problemele se vor repeta.”, explică edilul șef din Corbi.