Tipărire

albotaAdministrația din Albota a demarat lucrările de reabilitare a drumului spre Hințești, o investiție complexă, ce presupune inclusiv lărgirea căii rutiere, în vederea amenajării unei piste pentru bicicliști.
“Pe lângă turnarea stratului de asfalt, pe drumul Albota-Hințești vor fi amenajate șanțuri betonate dar și podețe. De asemenea, drumul, în lungime de 3,6 km, va fi lărgit de la 6 la 7 metri, astfel încât să amenajăm de-a lungul lui o pistă pentru bicicliști.”, explică primarul Ion Dumitru.

Tot legat de infrastructura rutieră, cele 13 drumuri locale incluse în proiectul finanțat prin PNDL au fost asfaltate. O altă investiție din fonduri guvernamentale, reabilitarea școlii de centru, este aproape de final, astfel că, din anul școlar 2019-2020, elevii vor desfășura actul instructiv-educativ într-o unitate de învățământ ultra-modernă.
O altă investiție aflată în stadiul obținerii avizelor este introducerea rețelei de alimentare cu gaze la Cerbu. Se estimează ca undeva la 1 august să înceapă lucrările efective la conductă. “98% din suma aferentă acestei investiții este suportată de la bugetul comunei. După realizarea obiectivului, conform legii, rețeaua va trebui predată operatorului, respectiv Distrigaz. Sincer, n-am crezut vreodată că investițiile realizate din bani publici, bogățiile solului și subsolului, vor ajunge în mâinile altora. Astea sunt însă legile, iar noi trebuie să ne conformăm”, spune primarul din Albota.