Tipărire

vulturestiBugetul de venituri și cheltuieli al comunei Vulturești a fost votat la finalul lunii aprilie. Potrivit șefei administrației publice locale, Irina Poșircă, sumele previzionate nu acoperă cheltuielile de funcționare, în special din cauza plăților cu asistența socială, trecute de anul acesta în sarcina primăriilor.
”Nu se acoperă capitolul de funcționare, dar pe parcursul anului vor mai fi rectificări și sunt convinsă că lucrurile se vor regla. Pe partea de investiții vom continua proiectele și lucrările începute. Canalizarea are termen de finalizare pe 30 iunie și va fi gata până atunci fără probleme. A fost realizată o rețea de 22 km, cu stație de epurare care acoperă 90% din localitate. La proiectul cu finanțare prin PNDL, asfaltarea a 5 km de drumuri locale, vom da drumul la lucrări în perioada imediat următoare. Pentru proiectul de modernizare a iluminatului public a fost semnat contractul de finanțare la AFIR. Urmează achiziția pentru proiectare și execuție lucrări. Investițiile vor fi realizate cu fonduri europene”, declară primărița Irina Poșircă.

De asemenea, rețeaua de alimentare cu apă va fi reformată anul acesta. Administrația din Vulturești va derula un proiect în scopul suplimentării sursei de apă și modernizării rețelei de apă în satul Bârzești. Va fi construită o nouă gospodărie de apă în acest sat, cu foraj, bazin de înmagazinare a apei, pompe și stație de clorinare. Prin această investiție va fi rezolvată problema apei în perioadele de secetă. Suplimentarea sursei de apă în satul Bârzești se va realiza cu fonduri locale și de la Consiliul Județean.