56Așezămintele culturale ocupă un loc important pe lista priorităților administrației publice a comunei Poienari de Muscel, drept pentru care, anul acesta, două cămine culturale sunt reabilitate și modernizate.
”Înainte de Paște vom finaliza lucrările de reabilitare la Căminul Cultural Poienari, locație pe care intenționăm s-o inaugurăm cu un bal cu prilejul Sărbătorilor Pascale. Imediat după sărbători ne vom apuca de modernizarea Căminului Cultural Jugur, investiție pe care ne propunem s-o finalizăm până la jumătatea lunii mai, atunci când avem sărbătoarea pastorală ”Urcă oile la munte”. Ambele cămine culturale sunt reabilitate cu bani de la bugetul local”, declară primarul Ion Banzea.

200 de tei plantați
În luna martie, autoritățile locale s-au ocupat de curățenia de primăvară, activitate specifică perioadei de dinaintea sărbătorilor de Paște. Pomii au fost văruiți, la fel și gardurile, iar de la intrarea în comună au fost plantați nu mai puțin de 200 de tei. De asemenea, șanțurile au fost decolmatate, Primăria ajutând persoanele în vârstă în această acțiune, iar cursurile de apă au fost curățate. ”Pe raza comunei avem două văi importante care colectează, Valea Poienari și Valea Jugur. La Jugur avem mai multe probleme, în sensul că aici avem un podeț rupt, iar accesul oamenilor se face mai greu. S-a rupt un prag de fund și s-a adâncit albia râului Jugur, iar podețul a fost luat de ape. Cei de la Apele Române spun că nu e problema lor, astfel că va interveni tot Primăria, dar avem nevoie de acceptul dânșilor. Pentru asta trebuie să facem un proiect al lucrării. Ne vom ocupa de toate cele necesare și vom rezolva și această problemă”, ne-a mai declarat edilul din Poienari de Muscel, Ion Banzea.

Bucuria Învierii să pogoare în sufletele voastre, să vă aducă fericire şi împliniri pe toate planurile. Sărbători fericite!
Primăria și Consiliul Local Poienarii de Muscel
Primar, Ion Banzea