boteni bunCu un buget suficient doar pentru funcționare, administrația comunei Boteni a solicitat fonduri de la Consiliul Județean pentru investițiile pe care și le-a propus pentru anul în curs, respectiv anveloparea școlii de centru și modernizarea centrului comunei.
”Având în vedere că de anul acesta s-a modificat legea iar noi, primăriile, trebuie să plătim integral salariile persoanelor cu handicap și a asistenților personali, nu ne rămân bani pentru dezvoltare. Avem doar două soluții: să accesăm fonduri guvernamentale sau europene și să primim ajutor financiar de la Consiliul Județean.”, a declarat primarul Vasile Leau.


În consecință, edilul șef a întocmit lista cu obiectivele pentru care are nevoie de susținere de la județ. ”Sper să primim măcar bani de la Consiliu pentru anveloparea școlii de centru și pentru modernizarea centrului comunei. Este necesar să amenajăm trotuare în această zonă, nu doar din considerent estetic, ci și pentru siguranța cetățenilor”, spune șeful executivului.
În schimb, pentru proiectele de anvergură, cum ar fi cel pentru introducerea gazelor în localitate,  asfaltarea drumurilor de interes local sau extinderea rețelei de canalizare cu încă 2 km - cât este necesar pentru a acoperi întreaga localitate, primarul Vasile Leau spune că va încerca să găsească surse de finanțare din granturi guvernamentale.