Tipărire

musatestiÎn așteptarea aprobării bugetului, administrația comunei Mușătești își vede în continuare de treabă și a reluat lucrul la una dintre cele mai importante investiții aflate în derulare: amenajarea podului peste Valea Teascului.
”Ne aflăm în faza de început a lucrării, aceea a turnării pilonilor pentru susținerea podului. Este o investiţie în valoare de circa 14 miliarde lei vechi, un pod prin care se va realiza legătura între satul Stroeşti şi Valea Teascului. Beneficiarii investiției sunt nu numai locuitorii de acolo, ci şi proprietarii de terenuri, deci vreo câteva sute de oameni. Deocamdată fondurile sunt asigurate din bugetul local, dar pe parcurs vom căuta și alte surse de finanțare pentru realizarea podului ”, declară primarul Constantin Oancea.

În ceea ce privește celălalt proiect de anvergură al autorităților din Mușătești, realizarea rețelei de alimentare cu apă a comunei, acesta se află în faza de proiectare a lucrărilor. Investiția a primit finanțare de la Guvern prin PNDL 2, în valoare de circa 43 de miliarde de lei vechi.
Pe de altă parte, conducerea Primăriei Mușătești a transmis Consiliului Județean mai multe solicitări în vederea alocării de fonduri pentru asfaltarea unor drumuri locale. Cel mai important dintre acestea este DC 218 în satul Costești, drum pe care administrația locală încearcă să-l asfalteze de mai mulți ani, fără succes însă din cauza lipsei fondurilor.

Hram la Mănăstirea Robaia, de Izvorul Tămăduirii
Curățenia de primăvară se află în plină desfășurare în comuna Mușătești. Angajații Primăriei lucrează de zor la salubrizarea spațiilor publice, curățarea cursurilor de apă și decolmatarea șanțurilor astfel încât comuna să arate cât mai frumos, mai ales că se apropie și sărbătorile de Paște. De altfel, în prima vineri după Paște, pe 3 mai, la Mănăstirea Robaia, credincioșii de pretutindeni sunt așteptați la Sărbătoarea Izvorului Tămăduirii. În fiecare an, de Izvorul Tămăduirii, aici are loc o slujbă cu procesiune ce porneşte din curtea mănăstirii, împreună cu Sfântul Maslu, oficiată de mulţi preoţi, printre care şi cei de pe Valea Vâlsanului. Mănăstirea Robaia de la Muşăteşti îşi sărbătoreşte în Vinerea Luminată, de Izvorul Tămăduirii, cel de al doilea hram, primul fiind cel al Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.