davidesti 2Printr-o organizare impecabilă, o echipă a Primăriei Davidești, coordonată de viceprimărița Mirela Cismaru, a reușit într-un timp record distribuirea a 850 de pubele pentru colectarea deșeurilor în toată localitatea.
”Din 15 aprilie, se va trece la colectarea gunoiului menajer din poartă în poartă. În zilele ce urmează vom stabili traseul mașinii de gunoi, împreună cu operatorul, și ziua exactă de colectare va fi comunicată cetățenilor. Prețul pentru aceste servicii a rămas, deocamdată, nemodificat, adică 6 lei pe lună de persoană. Acest prim pas e cel mai important, însă urmează pregătirea oamenilor pentru colectarea selectivă. Vom distribui în câteva zile și sacii pentru plastic, iar lângă Primărie am amenajat trei containere mari, pe categorii de gunoi reciclabil (sticlă, hârtie etc), unde se pot depozita aceste deșeuri. Pentru materialele reciclabile, mașina de gunoi va colecta o dată pe lună din comună. Va fi o muncă uriașă să-i facem pe cetățeni să conștientizeze că problema protejării mediului are o importanță crucială, iar prin acest tip de selectare a deșeurilor, ne implicăm activ”, a declarat viceprimărița Mirela Cismaru.

O a doua acțiune foarte importantă a fost pietruirea drumurilor devenite impracticabile după iarnă. ”Cele mai afectate au fost drumurile din Olteanca, legătura dintre Voroveni și Bârzești și Valea Podului, unde nu se mai putea merge nici cu căruța. Am pus pe aceste drumuri piatră concasată și refuz de ciur și am refăcut infrastructura rutieră în localitate”, a spus reprezentanta Primăriei Davidești.
Nu în ultimul rând, în localitate se curăță șanțurile. S-a reușit decolmatarea canalului de la Olteanca, care reprezenta, prin proximitatea cu școala, din cauza gunoaielor depozitate, un focar de infecție. Totodată s-au curățat albiile râurilor și s-a adunat o cantitate impresionantă de materiale plastice și alte gunoaie. Acțiunea este continuată  pe toate șanțurile din comună, unde în urma nivelării terenului de-a lungul drumului național, a fost aruncată în șanțuri o cantitate mare de pământ.
”Facem un apel foarte important către cetățeni, să nu mai dea foc vegetației! Am intervenit împreună cu primarul localității, Ion Sandu, la foarte multe gospodării pentru a stopa acțiuni de acest tip, care riscau să degenereze în incendii grave!”, spune viceprimărița localității Davidești.