Tipărire

poienari de muscelConducerea Primăriei Poienarii de Muscel a demarat procedurile pentru realizarea studiului de fezabilitate necesar proiectului de introducere a gazelor în localitate. Momentan se pun la punct ultimele detalii privind organizarea licitației pentru elaborarea studiului de fezabilitate.
”Se fac primele demersuri pentru introducerea rețelei de gaze în comuna Poienarii de Muscel. Avem alimentare cu apă, drumuri asfaltate, canalizarea și gazele sunt următoarele pe listă pentru asigurarea confortului cetățeanului. Am obținut aviz favorabil de la Transgaz și, în curând, vom lansa licitația pentru studiul de fezabilitate. Coloana principală se află la 250 de metri de periferia localității, în satul Groșani, deci nu ar fi vorba de o distanță prea mare pentru legarea la rețea. Ca sursă de finanțare ne vom orienta către PNDL 3, program destinat preponderent finanțării investițiilor în rețelele de gaze”, declară primarul Ion Banzea.

Referitor la proiectele aflate în derulare, amenajarea dispensarului medical din centrul comunei se apropie cu pași repezi de finalizare. Muncitorii lucrează într-un ritm susținut, iar autoritățile locale estimează că noua unitate medicală va fi gata în luna mai. Tot în această primăvară vor fi reluate lucrările și la cel de-al doilea proiect finanțat prin PNDL, captarea izvorului de apă din zona Valea Iederii. Acestea au fost suspendate la finalul anului trecut din cauza vremii.
Ca în orice sezon de primăvară, autoritățile locale au organizat de curând ample acțiuni de salubrizare a comunei. Curățenia de primăvară a constat în îndepărtarea vegetației de pe marginea drumurilor publice pentru buna desfășurare a circulației, decolmatarea șanțurilor, îndreptarea și pietruirea drumurilor locale. De asemenea, periodic se face curățenie în incinta platformelor pentru depozitarea gunoiului. Potrivit spuselor primarului Ion Banzea, administrația dorește trecerea la colectarea din poartă în poartă a deșeurilor menajere din această primăvară, fapt ce va duce și la o mai bună supraveghere a cantității și tipului de deșeuri colectate de la cetățeni. Autoritățile recomandă cetățenilor să colecteze selectiv deșeurile menajere ceea ce va duce la scăderea tarifelor pentru serviciul de salubritate.