corbiO problemă extrem de delicată cu care se confruntă administrațiile locale care au în derulare proiecte cu fonduri europene a fost ridicată în cadrul ședinței Colegiului Prefectural de către primarul din Corbi, Virgil Baciu. Este vorba de imposibilitatea de a acoperi din sumele contractate, salariile muncitorilor din construcții, salarii care, conform modificării legislației, au crescut.
”Am înțeles că în cazul proiectelor cu finanțare guvernamentală se va suplimenta suma, pentru a acoperi aceste creșteri salariale, însă noi, cei cu proiecte din fonduri europene, ce facem? Ca să suportăm de la buget diferența de sumă este imposibil pentru unele localități. Pe de altă parte, firmele, antreprenorii, nu pot lucra, în condițiile în care nu le sunt acoperite salariile oamenilor și trebuie să respecte legea.”, a declarat primarul din Corbi.

În altă ordine de idei, în localitate, au fost începute lucrări specifice primăverii. Conform declarațiilor viceprimarului Dan Aldea, se vor decolmata șanțurile, se va toaleta vegetația și se va interveni pe drumuri, mai ales pe cele de câmp, afectate în urma anotimpului rece.
”În satele Corbi și Jgheaburi avem drumurile deteriorate și din cauza lucrărilor de  introducere a canalizării. Conform proiectului, constructorul trebuia să refacă infrastructura rutieră și am trimis o notificare în acest sens. ”, a declarat viceprimarul localității.

Fie ca ziua de 8 Martie să vă aducă lumea la picioare, zâmbetul pe buze şi toată fericirea de pe pământ, doamnelor și domnișoarelor! La mulţi ani!
Primăria și Consiliul Local Corbi
Primar, Virgil Baciu