ratestiPrimăvara va aduce o nouă sesiune de împădurire în comuna Rătești, conform tradiției ultimilor ani. Autoritățile locale, în colaborare cu Ocolul Silvic ”Codrii Verzi”, intenționează ca anul acesta să continue campania de împădurire a zonei Zăvoi din satul Pătuleni, o suprafață cu un teren degradat, care necesită cu precădere astfel de lucrări.
”Așteptăm să vină primăvara cu adevărat, și afară și în calendar, pentru a putea desfășura acțiunea de împădurire. Se vor planta puieți de salcâm, la fel ca în anii anteriori. Primăria pune la dispoziție terenul, iar Ocolul Silvic va furniza materialul săditor și va coordona acțiunea. Alături de angajații Primăriei Rătești, voi participa la această acțiune. Așteptăm să ni se alăture cât mai mulți voluntari. În zona Zăvoi avem o suprafață de 2,8 hectare de teren care necesită împădurire”, declară primarul Cornel Petrică.

Aviz pentru gaze
Primul proiect preconizat a fi demarat anul acesta în comună, după votarea bugetului local, este cel de construcție a unui dispensar uman în satul Furduiești. Pentru acest obiectiv, Consiliul Județean Argeș a alocat la rectificarea bugetară de la sfârșitul anului trecut, suma de 150.000 de lei. Momentan se lucrează la proiectarea lucrărilor, urmând ca din primăvară acestea să fie demarate efectiv. Noul dispensar uman va dispune de trei săli pentru tratamente medicale, o cameră pentru centrala termică, grupuri sanitare, sală de așteptare și un spațiu pentru farmacie. De asemenea, proiectul prevede și amenajarea unei parcări în zonă.
În altă ordine de idei, Primăria Rătești a obținut de la Transgaz avizul de principiu pentru înființarea rețelei de gaze în localitate. Documentul este obligatoriu în cazul UAT-urilor care doresc să realizeze proiecte pentru introducerea gazelor, proiecte care ulterior vor fi depuse spre finanțare la Guvern.

Sufletul să vă fie răsfăţat de soare, în inimi să purtaţi a ghiocelului candoare! La mulţi ani de 8 Martie tuturor doamnelor şi domnişoarelor!
Primăria și Consiliul Local Rătești
Primar, Cornel Petrică