cicanesti 2Mărirea prețului pentru serviciile de colectare a deșeurilor menajere, decizie adoptată de ADI Servsal în beneficiul firmei care operează acest serviciu, va crea, în opinia primarului Ion Ionescu, mari probleme cetățenilor. În primul rând, explică domnia sa, Consiliul Local Cicănești a stabilit deja tarifele, dările pentru anul în curs, și nu se poate recurge la o majorare. În al doilea rând, oamenii sunt și așa reticenți în a achita această taxă.

”Nu pot, deocamdată, să găsesc o soluție. Eu înțeleg, pe de o parte, că s-a mărit salariul pe economie, că este vorba de inflație, de anumite legislații de mediu, dar pe de altă parte, nu înțeleg de ce guvernanții nu vin cu soluții pentru ca noi să ieșim din acest impas. Vă dau un exemplu elocvent. Pe an, aceste servicii, pentru comuna noastră, se ridică undeva la 1 miliard de lei vechi. Cum aș putea să achit eu, ca Primărie, în condițiile în care tot bugetul meu este de 3 miliarde? În momentul de față tariful pentru colectare deșeurilor este la Cicănești este de 4 lei de persoană pe lună. L-am mărit deja anul trecut de la 3 lei de persoană. Anul acesta nu am procedat la nicio majorare a taxelor, decât indexând inflația. Vă spun, suntem în impas din acest punct de vedere”, declară edilul din Cicănești.
În altă ordine de idei, primăvara a început în localitate cu treburi gospodărești. Din cauza cantităților mari de zăpadă din iarnă, vegetația a avut de suferit și este necesară tăierea crengilor rupte de pe marginile drumurilor, precum și curățarea șanțurilor.
”În rest, așteptăm bugetul, ca pe pâinea caldă! Nu putem face estimări, planuri, nu ne putem mișca. Cred că este inutil să mai comentăm ceva despre acest aspect”, a mai spus șeful executivului din Cicănești.

De 8 Martie să simțiți mai puțin apăsarea grijilor și să vă umpleți gândurile și sufletul de căldura primăverii! La mulți ani, doamnelor și domnișoarelor!
Primăria și Consiliul Local Cicănești
Primar, Ion Ionescu