Tipărire

boteniÎncă de anul trecut, conducerea administrației din Boteni a luat hotărârea ca în localitate gunoiul menajer să fie ridicat de către operatorul zonal, din poartă în poartă, stabilindu-se tariful de 5 lei de persoană pe lună. Sfatul primarului Vasile Leau către cetățeni este de a colecta cât mai selectiv deșeurile, astfel încât cantitatea de gunoi efectiv să nu fie mare.
”Dacă nu vom mai arunca resturi vegetale, iar materialele reciclabile vor fi strânse separat, cantitatea de gunoi va scădea, și nu vom fi nevoiți să plătim mai mult. Dincolo de bani, este vorba și de protecția mediului, pentru a ne alinia la cerințele europene și, în general, la dezideratul universal de a conserva natura”, declară edilul șef.

Curățenia este, de altfel, și acțiunea principală a Primăriei în această perioadă. Se toaletează vegetația de pe marginea drumurilor, se decolmatează șanțurile și se curăță albiile râurilor, ca în fiecare an.
Vești bune a adus primarul Vasile Leau și de la Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România, unde a fost prezent în calitate de prim-vicepreședinte al organizației Argeș. ”S-au discutat chestiuni importante, din toate domeniile, care privesc activitatea UAT-urilor din mediul rural. Ne-am bucurat de prezența a 10 miniștri și a primului ministru, care ne-au ascultat doleanțele și, punctual, s-au luat decizii. Dintre cele mai relevante, ar fi diminuarea birocrației în ceea ce privește transmiterea unor documente către Prefectură, acestea putând fi de acum fiind încărcate online, precum și aspectul privind rapiditatea cu care vor veni banii pe toate proiectele cu finanțare guvernamentală”, a mai spus primarul din Boteni.

Primăvara care vine să vă fie plină de lumină, să aveţi parte numai de bucurii. La mulţi ani, doamnelor și domnișoarelor!
Primăria și Consiliul Local Boteni
Primar, Vasile Leau