cosestișteptările sunt mari anul acesta, atât din partea administrației locale, cât și a locuitorilor comunei Coșești, în ceea ce privește investițiile din comună. Speranțele conducerii UAT-ului se leagă de respectarea promisiunilor Consiliului Județean, ce vizează asfaltarea Drumului Județean 731 D. Primăria a eliberat avizul necesar (nr. 8248 din 29 noiembrie 2018) pentru începerea execuției proiectului tehnic.
”După ce ne-am zbătut ani de zile, avem toată încrederea că investiția va demara, în sfârșit, spre mulțumirea cetățenilor din zonă, care au avut atâta timp răbdare și cărora le transmit că facem tot posibilul ca obiectivul să fie realizat. Sunt peste 1500 de locuitori în cele două sate pe care le deservește drumul, dar utilitatea lui depășește cu mult uzitarea lui doar de către localnici, fiind practic o centură care face legătura între Dârmănești, Coșești și Pietroșani, un drum pe care circulă autobuzele Uzinei, microbuze școlare etc.”, declară primarul Nicolae Pană.

Eforturile depuse de conducerea administrației în plan investițional se vor concretiza prin modernizarea și extinderea sistemului de alimentare cu apă, obiectiv a cărei execuție va fi scoasă la licitație imediat după aprobarea bugetului (proiectul tehnic fiind deja licitat).
În ciuda creșterilor salariale ale personalului administrativ, edilul șef dă asigurări că acest aspect nu va fi în detrimentul investițiilor din venituri proprii. ”Vom continua asfaltările, modernizarea iluminatului public și, bineînțeles, pe plan cultural vom organiza toate acțiunile de promovare a tradițiilor zonei. Avem pregătit și proiectul pentru introducerea sistemului de canalizare, un proiect inovativ, modern, care pe lângă faptul că este - ca implementare - mai ieftin cu o treime, asigură posibilitatea funcționării rețelei într-o zonă cu un relief complicat, cum este comuna noastră. Principiul de funcționare al sistemului este unui mixt: presiune și gravitație. Evident, acest obiectiv nu se poate realiza din venituri proprii și așteptăm cu nerăbdare următoarele granturi guvernamentale”, spune șeful executivului din Coșești.