suseniPrimarul comunei Suseni, Doru Radu este cel puțin îngrijorat, dacă nu pesimist, cu privire la posibilitățile financiare ale comunei în următoarele 12 luni.
”Dacă bugetul lui 2019 va fi același de anul trecut, în condițiile în care, conform legii, trebuie să acordăm tichete de vacanță și indemnizații de hrană salariaților și s-ar putea și asistenților personali, nu ne rămâne decât să încuiem Primăria și să plecăm acasă” preconizează edilul șef.

În aceste condiții, primarul spune că sumele necesare co-finanțărilor pentru proiectele câștigate sunt  pe lista de priorități a solicitărilor Primăriei Suseni pentru Consiliul Județean. ”Avem nevoie de 2,5 miliarde de lei pentru a acoperi co-finanțarea în cazul proiectelor câștigate prin PNDL 2- modernizarea școlii și alimentarea cu apă, care sunt aproape gata. Avem nevoie de 1 miliard pentru co-finanțarea construirii noii grădinițe - proiect derulat cu fonduri europene, prin PNDR; de asemenea, ne trebuie 1,5 miliarde pentru co-finanțarea terenului de sport, pentru care am obținut fonduri europene prin Grupul de Acțiune Locală.”, explică șeful executivului din Suseni.
Nu în ultimul rând, localitatea mai are nevoie de o parte din fonduri și pentru reabilitarea Școlii Cerșani, lucrare ce a fost scoasă la licitație la sfârșitul lunii ianuarie.
”Eu nu înțeleg cum în alte județe, la sfârșitul anului trecut, s-au alocat fonduri, în funcție de cererile primarilor, pentru cheltuieli curente și de capital. Nouă, în Argeș, nu ni s-a comunicat că putem solicita așa ceva. Noi am primit doar un mail în care puteam cere bani, dacă aveam restanțe la plata salariilor. Îi rog pe toți colegii mei să verifice listele cu sumele primite de alte comune din alte județe în urma hotărârilor de Guvern 994 din 20 decembrie și 1026 din 22 decembrie. Mereu Argeșul este în coada clasamentelor și logica mea nu poate absorbi acest aspect. Cine este de vină că noi nu suntem anunțați?”- întreabă, retoric, primarul din Suseni.