suiciContinuitatea proiectelor și investițiilor rămâne pentru administrația din Șuici prioritatea pentru anul 2019. Este vorba de trei importante obiective ce urmează a fi implementate: alimentarea cu apă în satul Valea Calului, modernizarea Școlii Rudeni (fonduri guvernamentale – PNDL 2) și modernizarea prin asfaltare a 6,7 km de drumuri comunale (fonduri europene).

În derulare este, de asemenea, extinderea rețelei de canalizare (încă 17 km) în satele Șuici și Rudeni, investiție derulată tot cu bani de la Guvern, ale cărei lucrări se vor relua îndată ce vremea va permite și care are termen de finalizare în anul 2020.
În ciuda acestor importante investiții care vor transforma localitatea, autoritățile locale nu au stat degeaba. În ședință de Consiliu Local, s-a luat hotărârea pentru realizarea unui proiect de extindere a rețelei de canalizare și în satele Paltenu, Păuleni, Ianculești și cătun Moșteni- sate în care s-a finalizat alimentarea cu apă.  De asemenea, se dorește modernizarea drumurilor agricole, investiție pentru care există documentația pusă la punct.
Foarte important pentru localnici este că se fac demersuri  la nivelul conducerii Primăriei pentru introducerea rețelei de gaze naturale în localitate.