corbi2018 a fost pentru locuitorii comunei Corbi un an eminamente cultural, o perioadă în care emulația patriotică a depășit granițele sufletelor, traversând Munții și Prutul, în spiritul Unirii, al sărbătorii unui veac de la cea mai luminoasă pagină din istoria neamului.
Localitatea Corbi a fost, fără îndoială, una dintre cele mai reprezentative în manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri, acest lucru datorându-se în mare măsură edilul șef. Recunoscut pentru patriotismul său, primarul Virgil Baciu, care este de altfel și unul dintre cei ce se implică activ pentru unirea Moldovei cu România, prin strângerea de semnături necesare acestui demers, a reușit ca toate evenimentele culturale organizate în localitate să poarte pecetea măreției momentului istoric prin care trece acest neam.

Prin semnarea declarației simbolice de Unire cu localități din republica Moldova, citirea acestei declarații în Parlamentul European la Bruxelles, defilarea copiilor din localitate cu un steag de 100 metri în cadrul paradei Rapsodiei Păstorești și împodobirea drumului spre Chilii - locul de desfășurare al Festivalului, cu 100 de steaguri, elaborarea unei monografii a localității, organizarea unei ediții de excepție a “Fiilor satului Poenărei”  și participarea cu o delegație numeroasă la manifestările de 1 Decembrie de la Alba Iulia, conducerea administrației locale a făcut dovada celei mai impresionante demonstrații de iubire de țară, sentiment pe care l-a insuflat tuturor cetățenilor din localitate.
Comuna Corbi a intrat - poate nu întâmplător, tot ]n acest an - în istorie și prin organizarea primei ediții a unui festival rock – “Stonebird”, care a repurtat un succes uluitor prin organizarea impecabilă și prezența unor nume reprezentative în domeniu, precum The Rock and Dave Evans (primul solist al AC/DC),  Lupii și Alex Calancea, Partizan, My Queen, ZOB etc.

Sfânta Sărbătoare de Crăciun să vă găsească sănătoşi şi bucuroşi, alături de familie şi de cei dragi. Noul An să vă aducă optimism, energie şi proiecte împlinite!” La mulţi ani!
Primăria și Consiliul Local Corbi
Primar, Virgil Baciu