bascov 1Într-o localitate în plină expansiune, în care numai numărul tinerilor depășește 3000, conducerea administrației locale trebuie să aibă preocuparea constantă pentru a veni în întâmpinarea problemelor acestora, de a găsi soluții pentru a le oferi o educație la standarde europene, pentru a crea posibilități pentru petrecere armonioasă a timpului liber prin activități sportive și culturale adecvate și, nu în ultimul rând, de a investi pentru dezvoltarea spirituală a acestora.

”Când vorbim de Primărie, de administrația locală, toată lumea are în primul rând în vedere modernizarea infrastructurii - drumuri, utilități. Desigur, sunt aspecte extrem de importante, absolut necesare pentru ca o localitate să se dezvolte, însă nu trebuie deloc neglijate domeniile precum învățământul, cultura, sănătatea, sportul. Nu ne putem numi civilizați dacă nu dezvoltăm deopotrivă aceste domenii, dacă nu ne implicăm în educație, în sensul lărgit al cuvântului. Avem, fără falsă modestie, școli care se pot lua la întrecere cu orice unitate de învățământ din marile orașe, cu table inteligente, săli de sport, mobilier nou; avem grădinițe cu program prelungit și construim o creșă, proiecte pentru care ne-am zbătut la solicitările cetățenilor. Am investit în cultură și iată că suntem renumiți cu ansamblurile noastre folclorice nu doar la nivel județean, repurtând succese pe scenele internaționale.  La capitolul sport, rezultatele vorbesc de la sine, fiind cu echipa de fotbal în Liga a III-a pe locul 9, iar echipa de caiac-canoe a clubului ACS Unirea Bascov a obținut numeroase medalii la competițiile naționale, o parte dintre acești sportivi fiind deja membri ai lotului național de juniori. Am premiat acești sportivi, împreună cu antrenorul lor, George Ghițulescu, precum și 70 de elevi care au obținut rezultate deosebite la olimpiade și concursuri școlare. ”, declară primarul Gheorghe Stancu.
“Avem valori recunoscute la nivel internațional în muzică, precum este Antonia Rizea, elevă în clasa a VI-a la Școala “Virgil Calotescu”. Fetița a fost premiată la Festivalul Internațional de la Moscova!   Investim constat și în biserici, credința noastră fiind cea care a păstrat conștiința națională vie de-a lungul secolelor. Am alocat în acest an, în funcție de nevoi, pentru construcții, modernizări și amenajări, bani pentru parohiile din Valea Ursului, Stejăret, Rotărești, Glâmboc și Schiau.
O investiție cu totul specială realizată anul acesta, cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, este “Monumentul Soldatului Necunoscut”, monument ce va rămâne peste generații, ca martor al implicării administrației locale în actul cultural-istoric, ce face cinste oricărui bascovean și care ne va aminti mereu ca suntem fiii unui neam de eroi care au plătit cu sânge dreptul nostru la libertate.”, concluzionează edilul șef din Bascov.
Trebuie amintite, totuși, câteva din lucrările de anvergură ce se derulează în comună. Este vorba de regularizarea pârâului Bascov, un proiect cu o valoare de 7 milioane de lei, investiție ce a fost demarată la începutul lunii noiembrie, pentru prevenirea inundațiilor ce au făcut în trecut ravagii, proiect pentru care conducerea Primăriei a făcut demersuri timp de 4 ani. Un alt proiect de investiții important, care va fi transpus în practică în viitorul apropiat, este reabilitarea străzilor Armatei și Frasinului, din zona Stejăret.

Minunatele nopţii ale Crăciunului, colindele şi datinile strămoșeşti să vă găsească la ceas de bucurie alături de oaspeţii cei dragi, iar Anul Nou să vă aducă numai împliniri! Sărbători fericite!
Primăria și Consiliul Local Bascov
Primar, Gheorghe Stancu