ratestiDupă un an de muncă și implicare în derularea proiectelor de investiții, a venit și ora bilanțului pentru administrația locală din Rătești. Primarul Cornel Petrică se declară mulțumit de faptul că instituția pe care o conduce încheie anul fără datorii, și în același timp cu o serie de lucrări realizate în folosul comunității.
”Sunt parțial mulțumit de ceea ce s-a reușit anul acesta, se putea mai bine. Aveam așteptări mai mari de la Ministerul Dezvoltării, în sensul acordării sprijinului financiar și pentru alte proiecte, nu numai pentru apa de la Mavrodolu. Cu siguranță este foarte importantă și această investiție. În prezent, întreaga comună beneficiază de alimentare cu apă. Dar, de la an la an ar trebui să existe o îmbunătățire, un progres al lucrurilor. Poate anul viitor va fi unul mai bun”, spune primarul Cornel Petrică.

Obiective realizate în 2018
# Introducerea rețelei de alimentare cu apă în satul Mavrodolu, investiție de care beneficiază peste 100 de gospodării;
# Montarea centralelor termice la trei școli, Pătuleni, Furduiești și Nejlovelu, beneficiari fiind cei peste 100 de copii care învață în aceste unități;
# Pietruirea drumurilor locale, comunale și a celor de exploatație agricolă;
# Amenajarea unui bazin de captare a apei în satul Furduiești;
# Extinderea școlii din satul Pătuleni prin amenajarea unei încăperi pentru centrala termică;
# Realizarea a două proiecte pentru introducerea sistemului de canalizare în mai multe sate ale comunei; proiectele vor fi depuse anul viitor la Ministerul Dezvoltării;
# Proiect pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale Tigveni, pentru care în 2019 urmează identificarea sursei de finanțare a lucrărilor.

Autoritățile, ajutoarele lui Moș Crăciun
În pragul sărbătorilor de iarnă, copiii din localitate au avut parte de o surpriză din partea autorităților locale. Reprezentanții Primăriei Rătești au devenit ajutoarele lui Moș Crăciun, care i-a vizitat anul acesta pe grădinari și elevi, oferindu-le cadouri. 400 de pachete cu dulciuri și alimente au fost împărțite copiilor și beneficiarilor de indemnizații sociale, darurile fiind achiziționate cu ajutorul unei sponsorizări obținute de autorități. Copiii din școli și grădinițe au prezentat un program cu poezii, cântece și colinde, drept răsplată pentru generozitatea Moșului.

În prag de mare sărbătoare creştină, vă dorim ca anul ce urmează să vă aducă pace şi prosperitate, să aveţi calea luminată şi viaţă îmbelşugată! Crăciun fericit! La mulți ani!
Primăria și Consiliul Local Rătești
Primar, Cornel Petrică