Tipărire

micestiÎn luna noiembrie a fost emisă autorizația de construcție pentru lucrarea ”Extindere rețea de gaze naturale în comuna Micești”. Este vorba de introducerea conductei pe aproape 10 km, pe în zonele DJ 740, str. Verginia, DJ 731D, str. Giurcă, DN 73 și realizarea a 242 de branșamente.

”Iată că eforturile noastre s-au concretizat. Lucrările efective vor începe când timpul, din punct de vedere meteorologic, va fi favorabil, dar acesta este deja un amănunt. În continuare depunem toate diligențele necesare pentru ca și locuitorii din satul Micești ale căror gospodării se află pe ulițele laterale să beneficieze de această utilitate. Pentru satul Purcăreni am transmis documentația în vederea obținerii ultimului aviz, de la CNDNAR. Astfel, studiul de fezabilitate va fi complet și va fi transmis la ANRE pentru emiterea soluției tehnice de racord. Neexistând titular de licență la Purcăreni, putem noi, administrația locală, derula investiția cu surse proprii. După realizarea efectivă a investiției, serviciul va trebui concesionat unui operator. Ținta noastră este ca la finele anului viitor să avem rețea de alimentare cu gaze și în satul Purcăreni. La Păuleasca vom demara în cel mai scurt timp demararea studiului de fezabilitate. Am speranța ca, de această dată, să găsim un proiectant cu experiență, astfel încât acest studiu să fie finalizat în maxim 6 luni. Și aici vom realiza investiția cu bani de la bugetul local.”, explică primarul Dumitru Voicu.
Anul viitor va fi unul în care în localitate vor fi realizate și cele 7 proiecte cu fonduri guvernamentale, pentru care administrația locală a obținut finanțare, și anume: construire grădiniță în satul Purcăreni, construire pod peste apa Miceasca, grădiniță cu program prelungit la Micești, alimentare cu apă Micești și Purcăreni, construire dispensar Micești, înființare creșă comuna Micești și amenajare de intersecții în localitate.