Tipărire

corbiLa începutul lunii noiembrie a fost demarat oficial în Argeș, proiectul ”Un milion pentru Unire”, o campanie de strângere de semnături a platformei unioniste ”Acțiunea 2012”. La conferința de presă organizată de conducerea asociației și primarul comunei Corbi, Virgil Baciu - ca membru activ, au participat, alături de reprezentanții mass-media, oameni de afaceri, membri ai societății civile și primari ai localităților argeșene care și-au manifestat dorința de implicare în acest proiect.

După cum Virgil Baciu a explicat, scopul strângerii de semnături este acela de a modifica Constituția “în sensul introducerii unui preambul care să vorbească despre reîntregirea neamului românesc pe cale pașnică. Dorim să strângem în jurul nostru cât mai multe persoane - presă, societate civilă, instituții, pe toți românii care își iubesc țara, care luptă pentru idealurile strămoșilor noștri și care știu că Unirea cu Moldova este dreptul fiecărui român în al cărui piept bate o inimă cu dragoste față de istorie, față de neamul românesc”, a declarat edilul din Corbi.
”Proiectul nostru a început în luna mai, când s-a constituit un grup de inițiativă pentru modificarea Constituției. Pe 26 iulie, Consiliul legislativ, instituția care avizează toate proiectele legislative și-a dat avizul favorabil pentru această modificare, iar pe 19 septembrie proiectul nostru a fost publicat  în Monitorul Oficial. Avem, așadar, la dispoziție 6 luni să strângem aceste semnături. În fapt, din punct de vedere legal ne sunt necesare 500.000 de semnături, validate de Primării. Noi am propus să strângem 1 milion, pentru a fi siguri că nu se vor anula unele liste. Sperăm că printre cele 20 de județe cu minim 20.000 de semnături să se numere și Argeșul, un județ cu patrioți și cu un istoric important - Brătienii, familia Goleștilor.”, a punctat George Simion - președintele platformei unioniste ”Acțiunea 2012”,”
“În ultimii ani, eu și colegii mei din Argeș și din țară am făcut înfrățiri cu localități din Republica Moldova care au avut ca efect alte acțiuni concrete - acțiuni de într-ajutorare, vizite, am semnat declarații de Unire simbolice, atât în țară cât și în Moldova, dar și în Parlamentul European. Am citit Declarația de Unire și a fost supusă la vot și adoptată, semnată de toi cei prezenți. Ea nu reprezintă un document oficial dar, simbolic și istoric, cu siguranță va avea ecou, greutate. ”, a mai spus primarul Virgil Baciu.