Tipărire

receaZiua de 1 Decembrie a fost una cu totul specială și pentru localnicii și autoritățile din comuna Recea. La inițiativa primarului Marin Pană, Centenarul Marii Uniri a fost sărbătorit la Monumentul Eroilor din centrul localității, acolo unde de sărbătoarea Sfântului Dumitru fusese aprinsă Flacăra Centenarului. La ora 10.00, clopotele tuturor bisericilor din comună au bătut în același timp, anunțând marea sărbătoare a românilor de pretutindeni. Alături de elevii școlii din Recea, localnicii au cântat imnul național al României și au asistat cu emoție la slujba religioasă oficiată de preoții din localitate.

Numele tuturor eroilor căzuți pentru patrie au fost pomenite, iar autoritățile locale au depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor. Înconjurați de steaguri tricolore, elevii școlii din comună au susținut un frumos program cu poezii și cântece patriotice, de coordonarea acestuia ocupându-se directoarea Școlii Gimnaziale Recea, Lăcrămioara Mucenică și profesoara Mariana Boșneag. De asemenea, lângă monumentul eroilor a fost așezată o placă aniversară realizată de autorități, în semn de omagiu pentru cei căzuți pentru înfăptuirea Marii Uniri. Alături de primarul Marin Pană, zeci de localnici, cadre didactice, consilieri locali și angajați ai Primăriei Recea au fost prezenți la sărbătoarea Centenarului.

Utilaje pentru gospodărirea comunală
În primăvara anului viitor, în comuna Recea vor începe lucrările de asfaltare a trei drumuri comunale, practic cele două centuri ale comunei, pe est și pe vest, și drumul care le leagă, cel care duce spre Poiana Târgului. Conform proiectului finanțat de Guvern prin PNDL 2, în total în comuna Recea vor fi asfaltați 4,6 km de drumuri comunale. Proiectul prevede și amenajarea șanțurilor de-a lungul drumurilor și refacerea podețelor la intrarea în proprietăți. Proiectarea lucrărilor de modernizare prin asfaltare a drumurilor a fost finalizată și plătită de Ministerul Dezvoltării încă din toamnă.
Pe de altă parte, în scurt timp, în dotarea Primăriei Recea vor intra trei utilaje noi extrem de utile. Este vorba de o vidanjă de 7 tone, un plug de zăpadă și o autobasculantă cu capacitate de 3,5 tone. ”Proiectul se derulează cu finanțare din fonduri europene, prin GAL. Licitația a fost finalizată, iar în prezent așteptăm ca furnizorii să aducă utilajele la Primărie. Sperăm să se întâmple acest lucru până la finalul anului, plugul ne-ar fi de mare ajutor în această perioadă la acțiunile de deszăpezire”, declară primarul Marin Pană. Administrația publică locală dispune și de alte utilaje pentru asigurarea deszăpezirii drumurilor locale, un buldoexcavator și un greder.