teiu 1În luna noiembrie, comunitatea din Teiu a participat la un eveniment memorabil, organizat de Primărie și Consiliul Local, împreună cu autoritățile județene. Manifestarea a fost dedicată anului Centenar, constituind un prilej de evocare a celui mai glorios moment din istoria neamului - Marea Unire, dar și de comemorare a eroilor Primului Război Mondial.

”Scopul acestui eveniment este în primul rând înmânarea Flăcării Centenarului Marii Uniri, inițiativă salutară a Consiliului Județean, prin care ținem trează conștiința tuturor pentru cinstirea eroilor neamului și a celei mari importante pagini din istoria noastră: Marea Unire. Pentru noi, comunitatea teiană, această manifestare reprezintă un bun prilej de aducere aminte a sacrificiului făcut de bunii și străbunii noștri pentru neam și țară. Suntem încrezători că cetățenii acestei localități sunt demni de urmașii lor, prin faptele e zi cu zi și prin respectul pentru valorile noastre, pentru tradiții, pentru păstrarea identității naționale”, a rostit în deschiderea evenimentului primarul Florin Dumitru.
Slujba religioasă în memoria celor ce și-au dat viața pentru idealurile românești și pentru ca noi astăzi să avem un viitor a emoționat atât pe localnici, cât și pe oficialități: conducerea Consiliului Județean și  Prefecturii Argeș, a Muzeului Județean și a Centrului Cultural Județean. În ritm de fanfară, primarul din Teiu, Florin Dumitru, alături de președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, au aprins flacăra Centenarului - simbolul respectului pentru înaintași și au depus coroane la Monumentul Eroilor.
”Flacăra Centenarului - aprinderea acesteia în fiecare localitate a județului în acest an de grație, face parte din  Campania ”Respect pentru valorile naționale.”. Până la urmă, despre asta este vorba: cinstindu-ne înaintașii, ne respectăm pe noi înșine și putem privi cu speranță către viitor”, a declarat președintele CJ Argeș.
Solemnitatea momentului a fost marcată și de discursurile ce au evocat momentele istorice din 1918, circumstanțele și evenimentele care au făcut posibile Marea Unire. Jertfa celor căzuți pe front a fost evidențiată prin înmânarea Diplomelor de Centenar urmașilor eroilor Marelui Război.
Rămânând în sfera respectului pentru tradiție, familie și românism, Primăria a omagiat și cuplurile  care au împlinit anul acesta 50 de ani de căsnicie: Chiriță și Maria Ștefănoiu, Ilie și Viorica Radu, Marin și Milica Ilie.
Copiii Școlii “Vladimir Streinu”, în straie populare, au oferit oaspeților și localnicilor un program artistic divers și antrenant, din care nu au lipsit cântece patriotice.
Ca o încununare a evenimentului, tocmai pentru a demonstra și prin fapte că sunt urmași destoinici ai unui neam de eroi, prin eforturile de zi cu zi de a construi un viitor mai bun generațiilor viitoare, a fost tăiată panglica la o importantă investiție finalizată anul acesta: asfaltarea drumului DC 100 Teiu-Mozacu, obiectiv finanțat prin PNDL 2, ce face legătura cu DJ 508. Modernizarea tronsonului a însemnat asfaltarea a 4,2 km de drum, realizarea șanțurilor și terasamentelor.