ratesti 1Flacăra Centenarului  a fost aprinsă și la Rătești, la Monumentul Eroilor din centrul comunei, comunitatea, alături de oficialități, participând la o slujbă de comemorare a eroilor și la manifestări prilejuite de sărbătorirea unui veac de la cea mai luminoasă pagină din istoria României.
”Sărbătorim azi Centenarul Marii Uniri, un preambul al Zilei de 1 Decembrie, Ziua României. Am răspuns pozitiv la inițiativa Consiliului Județean de a aprinde simbolic Flacăra Uniri la Monumentul Eroilor din Rătești, considerând că este datoria noastră să cinstim memoria înaintașilor care au plătit cu viața pentru ca noi să avem un viitor luminos. Alături de membri comunității și de distinșii oaspeți-conducerea Consiliului Județean, a Prefecturii Argeș, directori de instituții și colegi primari, aducem un omagiu celor care au luptat pentru pământul strămoșesc, pentru limba și credința noastră, pentru unitate.”, a declarat primarul Cornel Petrică.

”Derulăm aceste acțiuni împreună cu Consiliul Județean, cu dvs locuitorii comunelor din Argeș, cu acești tineri minunați care reprezintă viitorul, pentru a transmite că avem o țară care s-a construit și menținut după lupte și jertfe. Nu există familie în Argeș care să nu fi avut vreun erou. Vrem să transmitem, mai ales copiilor, acest sentiment, că este necesar că avem respect pentru înaintași și să sperăm că putem să ne ridicăm la valoarea lor”, a rostit, emoționat, prefectul Emilian Dragnea.
”Noi, românii, știm să ne respectăm valorile. Din acest considerent, suntem astăzi aici, pentru slujba de comemorare a eroilor, pentru a le cinsti memoria, pentru a sărbători împreună Marea Unire. Am speranța că toți acești copii prezenți astăzi nu vor uita și vor duce mai departe spiritul străbunilor”, a spus președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.
ratesti 2După slujba de comemorare, aprinderea candelei de către primarul Cornel Petrică și președintele CJ Argeș Dan Manu, au fost depuse coroane de flori în memoria celor căzuți, iar elevii școlii din Rătești au susținut un emoționant moment artistic.
Evenimentul dedicat Sărbătorii Marii Uniri a fost legat și de finalizarea câtorva obiective de investiții foarte importante pentru comunitate, fiindcă patriotismul în vreme de pace se măsoară prin munca pe care fiecare o depune zi de zi, pentru dezvoltare. ”Am finalizat la trei școli - Pătuleni, Furduiești și Nejlovelu, cu fonduri de la Consiliul Județean, montarea centralelor termice și amenajarea instalațiilor termice, iar la școala Pătuleni a fost necesară și o extindere pentru camera centralei, așa cum cer normele. În același timp, ne bucurăm că am dat în folosință alimentarea cu apă pentru satul Mavrodolu, investiție realizată cu fonduri guvernamentale, prin PNDL 2. În momentul de față, toată comuna are apă curentă.”, a declarat edilul șef din Rătești.