albesti de ag 2Aprinderea Flăcării Centenarului Marii Uniri a fost, fără îndoială, evenimentul lunii în comuna Albeștii de Argeș. Monumentul Eroilor din centrul localității a fost martorul unei manifestări prin care aleșii locali, alături de reprezentanți ai Parlamentului României, conducerea Consiliului Județean, a Prefecturii Argeș și comunitate, au adus un omagiu eroilor neamului, la un veac de la cea mai frumoasă pagină din istoria neamului.În straie populare, cu sufletele pline de emoția participării la o manifestare cu adânci implicații în ceea ce înseamnă apartenența la un popor cu un trecut glorios, localnicii, alături de un număr impresionant de copii, au participat la slujba de pomenire a  celor ce și-au jertfit viața pentru generațiile viitoare, pentru o țară liberă și unită. ”Avem privilegiu să fim martorii  unui moment pe care puține generații se pot mândri a-l fi trăit: 100 de ani de la Marea Unire! Să ne ridicăm așadar la înălțimea înaintașilor, măcar prin recunoștința pe care le-o purtăm și respectul față de ceea ce ei au apărat: pământul strămoșesc și identitatea națională.”, a rostit, plin de emoție, primarul Gabriel Popa.

”Sunt nespus de bucuros să văd că un număr atât de mare de oameni și mai ales de tineri care, alături de noi, aprind simbolic astăzi Flacăra Centenarului. Este vorba de respect pentru valorile naționale și de unitate în spirit. Să fim mai conștienți de ceea ce ne leagă decât de cele ce ne despart și împreună, prin faptele noastre de zi cu zi să facem această țară așa cum au visat-o străbunii noștri”, a declarat președintele Consiliului Județean, Dan Manu.
După aprinderea Flăcării Centenarului au urmat alocuțiuni ale profesorilor din Albeștii de Argeș, care au punctat evenimentele marcante, nu puține la număr, ale comunei, de-a lungul istoriei. Autoritățile au înmânat, în semn de recunoștință ”Diplome de Centenar” familiilor ostașilor căzuți în Primul Război Mondial, iar elevii școlii au prezentat un  emoționat program artistic.

Școală de nota 10!
Profitând de ocazie, reprezentanții instituțiilor județene au vizitat școala din centrul localității, unitate de învățământ modernizată de curând de către Primărie. Prilejul s-a dovedit benefic în sensul confirmării sprijinului pentru finanțarea necesară schimbării mobilierului, pentru a fi în ton cu  modul în care arată acum școala - de nota 10!