popesti 2Sărbătoarea Centenarului Marii Uniri a fost una cu totul aparte pentru autoritățile și cetățenii comunei Popești. Sâmbătă, 1 Decembrie, la Monumentul Eroilor din satul Slobozia, cei 100 de ani aniversați de la Marea Unire au fost sărbătoriți printr-o serie de manifestări cu o înaltă încărcătură emoțională. În mod firesc, evenimentele au debutat cu intonarea imnului național, după care preoții din comună au oficiat o slujbă religioasă în cadrul căreia au fost pomenite numele tuturor eroilor din Popești căzuți pe câmpurile de luptă. Aflat în mijlocul celor prezenți, primarul Ion Mihai a ținut un discurs privind însemnătatea sărbătorii Centenarului și prilejul de reflecție pe care acest moment istoric ni-l oferă în perspectiva viitorului.

Alături de edilul șef din Popești s-au aflat consilierii locali, angajați ai Primăriei și profesori de la școala din localitate. Steaguri tricolore, purtate de tineri din comună, membri ai Ansamblului Folcloric de dansuri populare și căluș ”Murgulețu” din Popești, au fluturat pe tot parcursul manifestărilor. A urmat un program artistic prezentat de elevii de la școlile din Popești și Recea, poeziile și cântecele patriotice intonate de copii încălzind sufletele celor prezenți, în condițiile unui frig năprasnic. La final, toți copiii au fost răsplătiți de autorități cu dulciuri, cozonac și portocale, bucurându-se în același timp de noul loc de joacă realizat chiar în incinta Monumentului Eroilor din Slobozia. Nu în ultimul rând, la biserica din sat a fost organizată o masă cu bucate tradiționale în cinstea sărbătorii Centenarului, la care au fost invitați să ia parte toți participanții la sărbătoare.  

Loc de joacă în fiecare sat
În pragul sărbătorilor de iarnă, primarul Ion Mihai le-a făcut o bucurie copiilor din comuna Popești. În satele Slobozia, Palanga și Purcăreni au fost amenajate locuri de joacă cu leagăne, tobogane și balansoare, dar și cu bănci și mese, parcuri în care copiii își vor putea petrece timpul liber într-un mod plăcut. De altfel, în satul Slobozia există acum două locuri de joacă, primul amenajat fiind din cel din incinta Școlii ”Victor Țârcovnicu”, în această toamnă. ”Urmează să amenajăm un loc de joacă și în satul Popești, dar pentru a-i face loc trebuie să tăiem niște plute, acțiune pentru care avem nevoie de aprobarea autorităților județene, Prefectura și Consiliul Județean. Am depus documentele necesare, așteptăm aprobarea și, cel mai probabil, în primăvară va fi amenajat și locul de joacă din satul Popești. Dotările le avem deja, leagănele, toboganele, mobilierul urban, avem nevoie doar de această aprobare”, declară primarul Ion Mihai. Investițiile în locurile de joacă au fost realizate de administrația publică locală cu fonduri proprii.

Bani pentru lucrările de la școală
Primăria Popești a primit la rectificarea bugetară din luna noiembrie a Consiliului Județean Argeș suma de 150.000 de lei pentru lucrările de modernizare executate la Școala ”Victor Țârcovnicu” Slobozia. În toamnă, școala a trecut printr-un proces amplu de reabilitare, lucrările efectuate constând în relocarea cancelariei în scopul creării unui circuit interior astfel încât elevii să ajungă, printr-un hol, la grupurile sanitare din clădire, amenajarea unor grupuri sanitare noi, separat pentru școală și grădiniță, înlocuirea parchetului, amenajări interioare și realizarea unui loc de joacă delimitat pentru grădiniță. P
e de altă parte, în luna noiembrie au continuat lucrările de asfaltare a drumurilor locale incluse în proiectul finanțat de Guvern prin PNDL. ”Se asfaltează acum strada Dispensarului în satul Slobozia. După această stradă, ne vom opri cu turnarea asfaltului anul acesta, vremea nu mai permite desfășurarea lucrărilor. Mai avem de făcut un pod pe strada Dealu Morii, constructorul încearcă să-l termine și pe acesta până la finalul anului. Se va continua din primăvară cu asfaltarea drumurilor din Popești și Palanga”, afirmă primarul Ion Mihai.