Tipărire

Raca parcare 3La finalul lunii octombrie, la Râca a început asfaltarea ultimului dintre cele trei drumuri comunale incluse în proiectul finanțat de Guvern prin PNDL 2. ”Lucrările au început în data de 24 octombrie. Este vorba de DC 129, în satele Bucov și Adunați. Vor fi asfaltați 3 km de drum comunal. După ce se va turna asfaltul, vor fi amenajate șanțurile și se vor trasa marcajele. Termenul de finalizare al proiectului este 2020, dar dacă ne ajută vremea, noi intenționăm să-l aducem la bun sfârșit anul acesta”, declară primarul Georgel Burcea.

6,5 km de drumuri comunale din Râca vor fi asfaltați în total în cadrul acestui proiect. De altfel, și pe drumul județean care tranzitează localitatea sunt realizate reparații în această toamnă. Se lucrează pe o lungime de circa 6 km, pe DJ 679 A, reabilitarea drumului fiind făcută de către Regia Autonomă Județeană de Drumuri Argeș.
O altă investiție a administrației publice din comuna Râca, introducerea canalizării, se îndreaptă cu pași siguri către finalizare. Conductele rețelei au fost introduse, iar acum se lucrează la cele șase stații de pompare a apei. Ulterior vor fi făcute probele pentru punerea în funcțiune. Conform estimărilor autorităților locale, rețeaua de canalizare va deveni funcțională anul viitor, așa cum prevede și proiectul finanțat din fonduri externe.
Nu în ultimul rând, la începutul lunii octombrie, administrația publică locală a modernizat parcarea din fața sediului Primăriei. Parcarea a fost asfaltată, creându-se un număr de 12 locuri de parcare. Lucrările au fost executate cu fonduri din bugetul local.