barlaLocuitorii satului Bădești vor beneficia de apă curentă până la sfârșitul anului. Administrația publică a comunei Bârla a finalizat de curând lucrările la rețeaua de alimentare cu apă din sat, recepția finală a acestora având loc la finalul lunii octombrie. 125 de branșamente la rețea vor fi executate în următoarea perioadă, conform autorităților.
Investiția a fost realizată cu fonduri din bugetul propriu al Primăriei Bârla. În ceea ce privește proiectul de anvergură care vizează introducerea apei în restul satelor comunei, adică în Urluieni, Afrimești, Zuvelcați, Brabeți, Șelăreasca, Ciocești, Mândra și Malu, și extinderea rețelei în satele Mozăceni Vale și Bârla, administrația publică locală a emis ordinul de începere a lucrărilor. Urmează ca firma executantă să-și aducă utilajele necesare efectuării lucrărilor, pentru a se putea da startul investiției.

Un alt proiect al autorităților din Bârla, asfaltarea DC 137 Malu-Bârla, a intrat în linie dreaptă în ceea ce privește implementarea. ”La finalul lunii octombrie a fost desemnat câștigătorul licitației, dar trebuie să mai așteptăm cinci zile pentru depunerea unor eventuale contestații. După încheierea contractului, conform proiectului, există un termen de 3 luni pentru realizarea obiectivului – asfaltarea DC 137. Aici intervin mai mulți factori de care depinde realizarea lucrărilor. În primul rând de vreme, cât se va putea lucra, și apoi de faptul că asfaltarea pe acest tronson se suprapune cu introducerea rețelei de apă. Ne dorim ca întâi să introducem apa și apoi să asfaltăm drumul, așa e firesc”, declară primarul Gheorghe Voicu.
Din primăvară va demara și investiția în modernizarea Căminului Cultural Mozăceni Vale, un proiect ce se va derula cu fonduri europene. Anul acesta se va realiza proiectarea lucrărilor, acestea constând în recompartimentarea clădirii, amenajarea de vestiare și toalete, montarea unor sisteme de ventilație și încălzire, refacerea scenei și înlocuirea acoperișului. Tot cu bani europeni, Primăria Bârla va realiza investiții și în zona de agrement. AFIR a aprobat finanțarea unor proiecte privind amenajarea a două terenuri multifuncționale de sport, cu suprafață din tartan, la Școala Urluieni și în satul Mozăceni Vale. În momentul de față, administrația publică locală se ocupă de organizarea licitației pentru execuția terenurilor, iar din primăvară va începe amenajarea propriu-zisă. Nu în ultimul rând, în luna octombrie, a fost amenajată parcarea din fața Primăriei Bârla. Pe o suprafață de 27 metri au fost amenajate nouă locuri de parcare, în cadrul lucrării fiind executate și rigola și trotuarul adiacente parcării, precum și pavarea căii de acces către instituție.